Desconvocades les aturades parcials del 21 al 23 de gener a Alliance Healthcare de Polinyà desprès d’assolir un acord

January 19, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Després conflicte generat l’estiu passat per l’acomiadament de dos transportistes falsos autònoms, i de tres mesos d’acampada de protesta davant les oficines del Prat, un altre acomiadament amenaçava d’estendre el conflicte laboral a la plantilla de Polinyà»

.

Desprès d’assolir un acord al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) amb l’empresa Alliance Healthcare, el sindicat CCOO ha anunciat la retirada de la convocatòria d’aturades parcials previstes inicialment del 21 al 23 de gener en aquesta empresa de distribució farmacèutica, present a les localitats del Prat de Llobregat i de Polinyà. on hi té situades les oficines i la planta respectivament.

La vaga tenia com a element clau el cas d’un treballador que hauria faltat tres dies per haver d’assistir a la seva mare, ingressada a Urgències. El fet és que el comprovant lliurat per aquest treballador va ser fet com a visita i no com a ingrés. Aquesta va ser la motivació que en la comunicació d’acomiadament va lliurar l’empresa el novembre passat. La reacció dels operaris ha aturat el que el sindicat CCOO considera una política laboral molt agressiva en referència amb els drets dels treballadors.

Per CCOO segons l’acord assolit, la plantilla de Polinyà tindrà un permís retribuït de fins a tres dies en el supòsit d’hospitalització amb pernoctació de familiars fins a segon grau, i a més es considerarà absència justificada no retribuïda l’absència per acompanyament a urgències de familiars fins a segon grau. Amb la resolució obtinguda, el comitè desconvoca les dues hores d’aturada per torn durant els dies 21, 22 i 23 de gener.

L’acord assolit amb la plantilla peró, no soluciona el conflicte obert amb el col·lectiu de “falsos autonoms” dependents de l’empresa arran del acomiadament de dos repartidors de medicaments a farmàcies acomiadats per Alliance Healthcare el passat mes de Juliol, i què segueix per vía judicial. Un conflicte laboral què va generar una acampada durant tres messos davant de les oficines d’aquesta empresa situada al Polígon Estruch d’El Prat de Llobregat, per protestar davant les pràctiques laborals i les condicions a les quals són sotmesos. Els dos transportistes autònoms dependents d’Alliance Healthcare denuncien haver rebut l’avís que deixaven de treballar amb l’empresa, cosa que s’interpretaria com un acomiadament en cas de no ser falsos autònoms, per representar els seus companys.

 

Informació relacionada:

L’acampada solidaria amb els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare es trasllada del Prat a la planta de Polinyà

El conflicte laboral a Alliance Healthcare amb els falsos autònoms es fa sentir al Ple Municipal

Protesta a la plaça de la Vila pels acomiadaments a Alliance Healthcare

Dos acomiadats a Alliance Healthcare per organitzar el col·lectiu de transportistes

Alliance Healthcare sotmet a videovigilància als acampats que protesten per l’acomiadament de dos treballadors