200 persones s’apleguen davant del CIE de Zona Franca a una vigília per reivindicar “No més CIE, no més sofriment inútil”

January 21, 2019 in Uncategorized

Unes 200 persones van reunir-se aquest dissabte 19 de gener davant les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, què tenim situat a poc més de mig kilometre del nostre terme municipal. Ha estat la cinquena edició d’una vigília d’oració que organitza el grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium, i que va comptar amb l’adhesió d’una vintena d’entitats vinculades a moviments del cristianisme de base sota la consigna “No més CIE, no més sofriment inútil”.

La concentració insistia de nou en el caràcter profundament injust dels CIE, i alertava sobre la intenció de l’actual govern espanyol d’obrir altres nous.

Durant l’acte és va procedir a la lectura dels testimoniatges recollits pels voluntaris i voluntàries de Migra Studium que visiten el Centre d’Internament. Els casos de Salah, Mamadou, de Alí, Kiri i altres històries anònimes. Tots aquests testimonis, escoltats en silenci, a les mateixes portes del CIE, ressonaven el dolor, la dignitat i la determinació. “Sempre he actuat en el ‘camí recte’ el vaig aprendre dels meus pares i de la meva religió. Per això sento molta vergonya d’estar en una presó” diu Salah, que portava gairebé vint anys vivint a Lleida, i que va ser expulsat a un país amb el qual ja no tenia cap relació. O la veu de Kiri: “arribem a un món de paraules escrites en paper mullat: welcome, benvingut…, paraules que vesteixen de bondat una situació d’injustícia. La meva vida des que vaig arribar va ser solitària, pendent sempre del risc de ser expulsat”. O el drama d’un noi de Guinea Conakry, que va perdre al seu germà petit en el trajecte.

Per finalitzar van llegir textos què versaven sobre la justícia social vers als nouvingurs extrets de la Bíblia i de l’Alcorà.

Informació relacionada:

“El CIE continua obert i no sembla que en un futur s’hagi de tancar”