‘Esborrem el feixisme’ reivindica un passatge del Prat per en Ferrer i Guàrdia en substitució d’un carrer franquista

January 22, 2019 in Actualitat, Memòria El Prat, Memòria històrica, POLÍTICA

El pasat 10 de gener, coincident amb l’efemeride del 110è aniversari de l’afusellament de Ferrer i Guàrdia, la plataforma ‘Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers’ va reivindicar el canvi de nom del Passatge del Rector Martí i Piñol pel de Passeig de Ferrer i Guàrdia,

Ahir dilluns peró; el passatge va deixar d’estar dedicat al citat  pedagog català afusellat per part de l’estat espanyol al Castell de Montjuïc per retornar retornar altre cop a la denominació què l’any 1942 varen donar-li les noves autoritats franquistes; per retre homenatge al Rector Martí i Piñol per la seva condició “de caido por dios y por españa”.

Amb aquesta acció la plataforma antifeixista diu voler denunciar l’incompliment “per part del Consistòri pratenc de la llei de memòria històrica”; una llei què qüalifiquen què és  “paper mullat a molts indrets, també al Prat de Llobregat”. I reclamem un cop més, tal i com venen fent des de l’any 2009, la substitució dels carrers dedicats als Rectors Martí i Piñol i Farrés i Poch, aixi com al propietari i caporal del Somatent Victor Casanovas, o al militant Falanguista i farmaceutic Josep Guilera i Molas per “la seva implicació directa amb el cop d’estat feixista i la repressió posterior”.

10 anys de campanya per eliminar del nomeclàtor els carrers franquistes

El març de l’any 2009 la campanya ‘Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers’ presentar una moció al ple de l’Ajuntament del Prat reclamant entre altres mesures substituir del nomeclàtor els carrers que feien homenatges a persones ralacionades amb la dictadura franquista. Finalment l’any 2013 el consistori accedir a substituir només 3 dels 7 carrers franquistes que hi ha al Prat mantenint el nom del carrer del rector Martí i Piñol.