Onada de protestes al Prat i arreu del territori per l’inici del judici pel referèndum de l’1-0

February 15, 2019 in Actualitat, LLIBERTATS, POLÍTICA

«Coincidint amb l’inici al Tribunal Suprem del judici als empresonats arran de l’organització del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017, a diferents viles i ciutats de Catalunya, s’han generat diferents mostres de solidaritat amb els encausats, i El Prat, no a estat pas una excepció».

 

Aquest dimarts, sense anar més lluny, un parrell de centenars de persones van concentrar-se al vespre a la plaça de Vila per demanar l’alliberament dels presos polítics catalans. Al migdia del mateix dimarts, una trentena de persones van concentrar-se igualment a la plaça de la Vila, en el marc de les aturades convocades arreu del territori a tots els llocs de treball.

El consistori pratenc una veu absent davant la repressió

Dimecres de la setmana passada coincidint amb la celebració del Ple Municipal, va tenir lloc un altra concentració a la mateixa plaça de la Vila, epicentre de les protestes al Prat, quan unes 120 persones van aplegar-se davant de l’edifici de l’Ajuntament coincidint amb el debat al ple d’una moció on instava al consistori pratenc ha defensat l’exercici “dels drets fonamentals” i demanar al govern espanyol “la resolució política i democràtica del conflicte”, instant “al Tribunal Suprem a garantir la celebració d’un judici just i imparcial”. Aixi com l’aixament de les mesures de presó preventiva dels encausats al judici.

El consistori pratenc peró, va rebutjar amb els vots de PSC, PP i C’s i l’abstenció d’ICV, secundar aquesta declaració impulsada per l’Associació de Municipis de Catalunya, tal com si va passar a altres ciutats i pobles, com per exemple Barcelona amb una moció practicament calcada, amb el suport de Barcelona En Comu, la mateixa marca electoral, amb la que està previst que es presenti la candidatura municipal d’ICV-EUiA al Prat de Llobregat.

En conseqüència l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va ser absent doncs, a l’acte organitzat per l’Associació Catalana de Municipis amb 400 alcaldes -Catalunya té un total de 947 municipis-, celebrat el passat diumenge el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

720 alcaldes van ser imputats pel seu suport al referèndum, la causa contra els quals ha estat arxivada per alguns d’ells.

Nova gran mobilització aquest dissabte a Barcelona pel judici contra l’1 d’octubre

És previst que aquest dissabte 16 de febrer a Barcelona es faci una gran manifestació unitària per a denunciar el judici contra el procés, quatre dies després d’haver començat. La intenció dels organitzadors és aconseguir una manifestació tan multitudinària com les de les diades, amb el lema ‘L’autodeterminació no és delicte‘.

La marxa començarà a les 17.00 a la plaça d’Espanya i omplirà la Gran Via fins a la plaça de la Universitat, on s’instal·larà un escenari per a fer-hi parlaments.

.

Informació relacionada:

Diversos pesos pesants d’ICV d’el Prat entre els signants d’un manifest contra el referèndum d’autodeterminació

 

Fotogràfies: El Prat Ràdio