La plaça de la Vila serà aquest dimarts escenari d’una mostra de rebuig a l’agressió homòfoba durant el carnestoltes

March 4, 2019 in Actualitat, DRETS

«Una concentració demà dimarts a les 19h a la plaça de la Vila vol donar resposta a l’agressió homòfoba de la nit de Carnestoltes a La Capsa».

 

Una concentració demà dimarts a les 19h a la plaça de la Vila vol donar resposta a l’agressió homòfoba de la nit de Carnestoltes. Els fets van passar cap a les dues de la matinada durant la celebració de Carnestoltes a La Capsa d’aquest dissabte.

A conseqüència d’aquesta agressió un jove va ser atés d’urgències, i un altre jove menor d’edat, R.I. ha estat detingut aquest matí per prestar declaració a la Fiscalia de Menors.

Segons el relat dels fets que va avançar ahir el digital ‘El Prat al Dia‘, l’agressió va començar quan el menor R.I., va dirigir-se cap a una altra persona per etzibar frases com “eres maricón”  i altres frases alusives a la seva orientació sexual. A l’agressió va unir-se posteriorment el cosí de l’agressor, J.B, també menor d’edat. Resultant identificades ambdues persones desprès dels fets per dotacions policials.

Els fets van tenir lloc a cavall entre els volts de la Capsa, i la parada de metro de ‘Les Moreres’ on és va desencadenar finalment l’agressió fisica, segons fonts del Comitè local de Vaga del 8M, de qui ha sorgit inicialment la proposta de convocar aquesta concentració de repulsa dels fets esmentats, i a la que s’han unit diverses associacions pels drets de gais, lesbianes, bisexuals, transexuals, i intersexuals; com LGBTI Potablava, Vídues 08820, Lletra Violeta, o l’Observatori contra l’Homofòbia què han fet públic un manifest.

Davant de casos com aquests, El Prat compta amb el Servei d’Atenció Integral, el SAI, que atén a qualsevol problemàtica relacionada amb el col·lectiu LGBTI a les Cases d’en Puig. Per accedir a aquest servei gratuït cal demanar cita prèvia presencialment, per telèfon al 93 379 00 50 a l’extensió 5600 o bé enviant un correu electrònic a siad@elprat.cat.