Cabify: localitzat al Prat i opera sense respectar la regulació

March 13, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

Fa uns dies que Cabify torna a operar a Barcelona, després de la seva retirada amb motiu de les protestes dels taxistes i la regulació de la Generalitat sobre aquest servei de lloguer de cotxes amb conductor. Cabify ha situat la seva base al Prat de Llobregat, des d’on operen 300 cotxes.

Però Cabify únicament vol complir el preavís de 15 minuts, estipulat en el decret del Govern de la Generalitat, en el primer viatge. Després de deixar el passatger, el decret preveu que els conductors han de tornar a la base o quedar-se estacionats, però Cabify els farà continuar circulant i agafant serveis sense cap marge de preavís. Cal tenir en compte que el trajecte entre la base de Cabify al Prat i el centre de Barcelona dura una mitja hora, que es pot allargar si hi ha trànsit, amb la qual cosa s’entén que els conductors no operaran des de la base perquè tardarien massa en agafar els clients.

Davant d’aquesta maniobra de l’empresa per a eludir o saltar-se la llei, la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona han reforçat les dotacions policials a les zones de gran afluència de passatgers, com l’aeroport del Prat, per a efectuar controls als conductors de Cabify. El govern de la Generalitat ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu a l’empresa.

Per saber-ne més:

Sis temes clau que els mitjans estan obviant sobre la vaga de taxis

Judici a Barcelona contra el grup d’VTC Cabify per aplicar penalitzacions laborals als seus conductors