La calçotada popular arriba a la seva desena edició tot sucant l’antifeixisme amb salsa romescu

March 17, 2019 in Actualitat, CULTURA

«La tradicional ‘Calçotada Popular’ organitzada al Fondo d’en Peixo passarà aquest any el testimoni de l’esdeveniment a la Plataforma ‘Esborrem el feixisme’, acumulant així 10 organitzadors en 10 anys i confirmant-se com la calçotada dels moviments socials.».

 

La Calçotada Popular és una activitat que es duu celebrant anualment des de l’any 2008 i ha servit de font de finançament i promoció de la fins una desena de projectes i moviments socials locals que, any rere any, han anat recollint el testimoni de l’organització de la calçotada.

L’organitzador de la present edició serà la campanya Esborrem el Feixisme, que pren el relleu deixat conjuntament pel Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, l’Assemblea de Joves del Prat (AJP), el Comitè de Defensa de la República (CDR), i Brassika Sound System a la passada edició. I anuncia que volen “mantenir l’esperit de la calçotada com un espai de trobada i visibilització dels moviments socials i com una font de finançament de projectes que es mantenen de forma autogestionada, al marge de subvencions i amb independència de les dinàmiques institucionals”.

Poc a poc, la calçotada popular és va confirmant com una calçotada dels moviments socials locals, desprès d’haver acumulat diferents organitzadors durant els seus nou primers anys d’història: Maulets, l’enderrocat KOP -Alta Tensió-, la campanya de suport a un activista Pratenc repressaliat, el diari local ‘La Riuada’, o Salvem l’Artesà, tots ells ja desapareguts, o la ja citada campanya per eliminar els carrers franquistes que encara resta a la nostre població, plataforma que ja va organitzar-ne la tercera edició i tornà repetir en aquesta desena.

El menú serà calçots d’agricultura ecològica, botifarra amb mongetes o opció vegana, postres, pa aigua i vi. Els tiquets anticipats costen 10€ i el mateix dia 12€. Podeu comprar els tiquets de la calçotada de manera anticipada a la copisteria Alonso a la carretera Marina núm. 2 així com a la fleca Pa i Coca del carrer Major.

Ajuntament implementa l’obligació de contractar assegurançes per cedir l’espai públic a les entitats

Arran de la calçotada Esborrem el feixisme critiquen les noves ” través burocràtiques i les imposicions” implementades a través de les normatives municipals, per tal de no impedir-los “el lliure accés a l’ús de l’espai públic”. Els antifeixistes denuncien que les noves “exigències de l’Ajuntament” i l’obligació de contractar assegurançes, “com a condició d’obligat compliment” pels moviments socials si volen accedir al permís corresponent per a la seva activitat.

Una exigència afirmen; “difícil d’assumir pels col·lectius “amb escassos mitjans econòmics”, què es mouen completament al marge de les dinàmiques institucionals,  i què per tant no perceben “cap mena de subvenció”.