Teresa Castro presentarà el seu ‘Lesbicòmic’ aquest dijous al Casal ‘La Llavor’

March 28, 2019 in Actualitat, CULTURA

El dijous 4 d’abril, a les 20 hores, tindrà lloc en el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ la presentació al Prat del nou còmic de l’autora Teresa Castro Gutiérrez, ‘L.S.B, Ana El Lesbicómic!, que relata en vinyetes diferents històries d’una dona lesbiana, i el projecte de la qual va ser objecte de “atacs homòfobs” en les xarxes socials.

L’autora i activista de l’associació Gehitu, de defensa dels drets LGTBI al País Basc, ja col·laborava des de 2013 amb les seves tires de còmic per a la revista d’aquesta associació, Gehitu Magazine, publicació amb finalitats divulgatives per a formació, informació i sensibilització sobre diversitat afectivosexual i de gènere, de la qual també recomanem especialment el núm. 101 i monogràfic Vinyetes amb Orgull, que coordina l’autora.

Teresa Castro Gutiérrez, l’autora, descriu durant aquesta gira de presentacions del còmic, tot el procés creatiu i la “post-producció” de la seva obra, amb una fórmula inicial de finançament mitjançant una campanya micromecenatge i una subvenció de la Diputació de Guipúscoa.

En el còmic es tracten temes com la sortida de l’armari, la protecció enfront de les infeccions de transmissió sexual, la bisexualitat, la transsexualitat, la cerca de l’amor veritable, l’esport LGTBI, etc…, sempre des de la perspectiva habitual del personatge, una dona lesbiana que es pren la vida amb molt d’humor.

El projecte tindrà continuïtat amb l’edició en internet de l’obra en llengües com el català, el gallec, i l’italià, entre altres idiomes.