La plantilla de Nissan inicia mobilitzacions contra la retallada de 600 llocs de treball

April 14, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors de Zona Franca i Montcada participen en assemblees i concentracions»

x Toni Fuentes | Coche Global

La negociació del pla per a les fàbriques de Nissan de Barcelona i Montcada està caldejant el clima laboral. Els treballadors dels dos centres han participat en les primeres mobilitzacions convocades pels sindicats en protesta per la retallada de plantilla de 600 empleats i per a exigir garanties de futur.

Després de la reunió mantinguda el dilluns, els sindicats van convocar les primeres protestes en resposta al que consideren com una falta de respecte de la direcció de Nissan Motor Ibèrica a la plantilla. La multinacional nipona va plantejar que, a més de reduir la plantilla amb 600 prejubilacions i baixes incentivades, necessita contenir els costos salarials.

Congelació salarial

Amb aquesta finalitat, Nissan ha plantejat dos anys de congeleació salarial (2018 i 2019) i dos anys més amb una pujada del 0,5% (2020 i 2021), és a dir, per sota gairebé segur de la inflació. En aquests quatre anys, la plantilla acumularia una pèrdua de poder adquisitiu de diversos punts.

Les primeres mobilitzacions convocades pel comitè han consistit en assemblees i concentracions en les instal·lacions de les dues fàbriques i en les oficines de recursos humans. Les protestes han tingut un ampli seguiment per part dels treballadors, que han rebut informació sobre la negociació en marxa per part dels membres del comitè. Els sindicalistes han lamentat la falta de propostes de futur per part de la companyia més enllà d’anunciar una inversió de 70 milions en una nova nau de pintura. El comitè exigeix a Nissan un volum mínim garantit de producció que situen en 175.000 vehicles a l’any enfront dels més de 70.000 actuals.

.

Informació relacionada:

Nissan amenaça amb una reducció de plantilla de 600 treballadors