S’apropa una conmemoració internacional d’un 1r maig reivindicat també en clau comarcal

abril 29, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«S’apropa la diada de l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora, i per dimecres hi han convocades centenars de mobilitzacions arreu del territori».

 

– Un 1r de Maig també en clau comarcal

En l’àmbit comarcal, destaca la convocatòria d’enguany del ‘Baix Llobregat Combatiu’ sota el lema unint les lluites a l’Hospitalet, amb el suport de diversos col·lectius i sindicats alternatius de la comarca, a les 11h a l’avinguda Carrilet amb Rambla Marina.

En acabar, hi haurà un acte públic,  a més de diverses paradetes informatives, i un dinar popular al Parc de la Marquesa de Collblanc.

– Tres grans manifestacions a la tarda a Barcelona

A Barcelona a banda de les convocatòries tradicionals de cada sindicat pel matí, també hi hauran les marxes de la tarda, les tradicionalment multitudinàries, convocades per diversos sindicats i moviments socials.

Els sindicats de tradició anarcosindicalista CGT i CNT, junt amb altres organitzacions com Acció Llibertària de Sants, Batzac, Embat o Negres Tempestes entre altres convoquen una manifestació conjunta que sortirà a les 18 hores de la plaça dels Països Catalans. Fonts de la federació de Barcelona de CNT s’han desmarcat d’aquesta convocatòria.

Per la seva banda, sindicats com la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que agrupa al seu si sindicats com USTEC d’ensenyament, CATAC de la funció pública, STS de la Sanitat o la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC), el Col·lectiu Autònom d’Universitats (CAU) i el sindicat ferroviari, al costat d’altres sindicats com l’independentista COS, i fins a una trentena de moviments socials i col·lectius convoquen una manifestació que té prevista la seva sortida l’1 de maig a les 17,30 de la plaça de les tres xemeneies al Poble Sec.

Per la seva banda, la I-CSC, farà una manifestació que sortirà a les 18 hores des de la plaça d’Urquinaona. En aquest cas, el sindicat compta amb el suport de la plataforma Alcem-nos, impulsada per l’organització, es manifestaran reclamant, a més de reivindicacions estrictament laborals, la república Catalana.

– Un 1r de maig de 2019 marcat pels ERO’s i la destrucció d’ocupació

Aquest 1r de Maig d’enguany coincidirà amb dos grans expedients de regulació a Catalunya que afecten uns 3.000 treballadors, entre què es veuran afectats també de pratencs.

Un és el de Nissan -ajornat a última hora d’aquest dilluns- que vol fer fora 600 treballadors a canvi d’instal·lar una nova planta de pintures més moderna i eficient mediambientalment. L’altre és el de Caixabank que, com l’automobilística, fa setmanes que es negocia entre representants sindicals i direcció. En aquest cas, es vol prescindir de 2.157 treballadors, a més d’altres mesures.

La Cooperativa Obrera de Vivendes celebrà també la seva festa major

Per la seva part la Cooperativa Obrera de Viviendas organitzarà aquest 1r de maig  al Prat la Festa Major del Barri Cooperatiu La Obrera a la Plaça Ramon Roigé i Badia i el carrer Primer de Maig. Durant tot el dia s’organitzaran diferents activitats per a totes les edats, de caràcter lúdic, de promoció i d’intercanvi, amb fira del cooperativisme.

.