Nissan ajorna l’anunci de reducció de plantilla previst de 600 treballadors mentre segueixen les negociacions

April 30, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors es mobilitzen per primer cop a Barcelona coincidint amb la reunió de mediació convocada a la Conselleria de Treball pel conflicte obert arran de l’anunci de reducció de 600 llocs de treball».

 

Treballadors de les fàbriques de Nissan de Zona Franca i Montcada i Reixac van manifestar-se ahir dilluns enfront de la seu del Departament de Treball en el centre de Barcelona en contra de l’anunci de la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i l’acomiadament de 600 treballadors previst inicialment per avui. Una amenaça i mesura de pressió que finalment no és va fer efectiva. La direcció de Nissan Motor Ibèrica va acceptar ahir nit, en l’últim moment, ajornar el registre de l’expedient

El risc imminent de formalització d’un ERO a la fàbrica de Nissan de Zona Franca s’ajorna de moment, doncs. La direcció de Nissan Motor Ibèrica ha acceptat ajornar el registre de l’ERO per a, diuen, afavorir la negociació durant aquesta setmana amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat, segons han confirmat fonts de l’empresa a la web Cotxe Global.

El comitè d’empresa ha enviat una comunicació a la plantilla en la qual concreta que la durada de l’armistici serà d’una setmana, durant la qual està previst continuar negociant amb intensitat. De moment, les dues parts han estat citades de nou pel mediador avui dimarts, a fi d’aprofundir en la possibilitat d’arribar a un acord per a dur a terme 600 prejubilacions a partir de 55 anys i baixes incentivades.

Pròximes mobilitzacions de Nissan

L’ajornament de la presentació del ERO es produeix en una intensa jornada en la qual els treballadors de les fàbriques de Nissan a Catalunya s’han manifestat en el centre de Barcelona per primera vegada. Diversos centenars d’empleats van concentrar-se ahir al matí i la tarda enfront del Departament de Treball al carrer Sepúlveda de Barcelona en protesta per la imposició d’un ERO i per a reclamar garanties de futur clares per a les factories afectades per una caiguda de la producció fins a un nivell pròxim al 30% de la capacitat.

Es tracta de la primera protesta fora de les instal·lacions de la companyia a la Zona Franca i a Montcada i Reixac que ha dut a terme el comitè i la plantilla de Nissan de Zona Franca.

Les mobilitzacions de la plantilla de Nissan seguiran el dia internacional de la classe treballadora amb una manifestació pròpia integrada en la del Primer de Maig però que acabarà posteriorment en la plaça Sant Jaume de Barcelona.

.

Informació relacionada:

Nissan amenaça amb una reducció de plantilla de 600 treballadors