La Cooperativa Obrera de Vivendes del Prat, referent a Catalunya en l’àmbit de l’habitatge cooperatiu, organitza unes jornades per potenciar la iniciativa

May 3, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

x El Llobregat digital

Les alternatives d’habitatge, el cooperativisme industrial i l’emprenedoria socials són tres dels temes centrals del “Maig Cooperatiu” al Prat.

Enguany, se celebra la quarta edició d’aquest cicle, amb què es volen difondre els valors i les diferents alternatives que ofereix l’economia social, solidària i cooperativa en múltiples camps.

El cicle està organitzat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, els ajuntaments implicats -entre ells el del Prat de Llobregat- i les entitats d’economia social i cooperativa de la comarca.

En el cas del Prat, es donarà el tret de sortida al Maig Cooperatiu el proper dijous 2 de maig, amb un acte de presentació -acompanyat de la projecció del film “Arizmendiarrieta, el hombre cooperativo” – i les activitats continuaran fins a finals de mes.

La Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat (COV) i l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat organitzen enguany les terceres jornades d’habitatge cooperatiu el dimarts, 14 de maig, al matí.

L’objectiu és debatre al voltant de les actuals dificultats per accedir a un habitatge assequible i de diferents propostes per abordar la problemàtica de l’encariment dels lloguers.

A més de presentar bones pràctiques en polítiques públiques, s’exposaran alternatives d’habitatge que impulsa l’economia social. La tarda del mateix dia, també tindrà lloc el taller “Com es crea una cooperativa d’habitatge? Passos i requisits”.

La COV és una cooperativa d’habitatges amb més de 55 anys d’història, que va néixer durant el tardofranquisme per cobrir les necessitats d’habitatge de les famílies amb més dificultats socioeconòmiques.

Actualment, compta amb més de 1.000 socis i sòcies i és un referent en habitatge cooperatiu a Catalunya. Els socis i sòcies de la COV també celebraran la seva trobada anual durant el Maig Cooperatiu el proper 25 de maig.