El grup teatral ‘Les Llunàtiques’ estrenarà aquest dijous al ‘Casal La Llavor’ l’obra ‘Confesions Tv’

May 21, 2019 in Actualitat, CULTURA

Aquest dijous 23 de maig, el col·lectiu teatral Les Llunàtiques estrenarà al Prat de Llobregat l’obra ‘Confesiones TV’. La representació començarà a les 20h a la Sala Polivalent del Casal ‘La Llavor’, situat en el número 2 del carrer Penedès. L’entrada segons han anunciat els organitzadors serà gratuïta i amb taquilla inversa.

En un moment en que el feminisme comença a fer-se lloc al nostre dia a dia, Confessions.tv, apareix com una obra compromesa, amb format televisiu, que pretén esdevenir un espai per a dones que volen alliberar les seves veus i deixar enrere el silenci.

L’obra vol traslladar l’espectador a un programa de televisió on les participants narren agressions sexuals viscudes en primera persona. Però la pròpia agressió passa a un segon pla, és el que comporten aquestes experiències per als testimonis el que mou el seu discurs. La culpa, l’apatia, el fàstic, la ràbia, el perdó i la reflexió són els conceptes que es troben darrere de cada un dels personatges que decideixen participar en aquest morbós programa.

Confessions.tv planteja diverses reflexions entorn les agressions sexuals. Per què hi ha agressions no denunciades? Quin és el paper de la culpa en aquestes situacions? Qui es sent culpable? Quin és el paper de la víctima? Com ha d’actuar? És l’agressor conscient? Fins a quin punt és conscient del que suposen a l’altra les seves accions? L’absència d’un no és un sí? On trobem l’arrel d’aquests comportaments? Quina és la actitud de la premsa i els mitjans de masses enfront aquestes situacions?

Un presentador hipòcrita, una treballadora resignada i sis participants decidides a compartir les seves històries configuren una obra valenta i clara que intenta no deixar ningú indiferent.

Les Llunàtiques. Fruït del viver del teatre universitari i compromès

‘Les Llunàtiques’ és un col·lectiu teatral primerenc que es troba conformat per dones joves d’entre 18 i 26 anys. L’origen d’aquest grup el trobem en el teatre universitari, un àmbit que va ajuntar-les, tot i venir de disciplines universitàries diferents. Entenent el teatre no només com un entreteniment sinó com una eina social capaç de plantejar reflexions i trasbalsar consciències. Per tant, aquest primer projecte amb el que pretenem donar-nos a conèixer té aquest caràcter de denúncia que defineix el col·lectiu.

En relació al seu mètode de treball, es pot dir que malgrat Confessions.tv no parteix de la creació col·lectiva sinó d’una dramatúrgia i direcció ja proposada, sí que hi ha un alt grau d’intervenció per part de totes les membres del grup i un diàleg constant entre repartiment i direcció. El fet de que les llunàtiques vinguin d’àmbits del coneixement diferents fa que hi hagi una gran diversitat a nivell de propostes i de perspectives que juguen a favor de l’obra i l’enriqueixen.

Confessions.tv és la seva carta de presentació, una obra clara i directa que apel·la a l’espectador i el fa partícip d’una realitat més propera del que ens pensem.