Els treballadors de Total Petrochemicals convoquen vaga contra el trasllat de la producció a França

May 28, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«La plantilla anuncia mobilitzacions enfront del Consolat de França i la cambra de comerç de la República Francesa per oposar-se al tancament de la planta que és rendible i en la qual s’han fet fins fa poc fortes inversions».

 

Aquest  proper dijous 30 de maig, els treballadors de l’empresa Total Petrochemicals del Prat de Llobregat, han convocat vaga en resposta a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat, que suposa el tancament de la mateixa i el trasllat de la producció a les dues plantes que té la multinacional a França.

Coincidint amb aquesta la jornada de vaga, els treballadors realitzaran dues concentracions a Barcelona el mateix dijous. La primera serà de 10 a 11 hores al Consolat General de França  a la Ronda Universitat, 22 bis. i la segona de 12 a 13 hores a la Cambra de Comerç de França  del Passeig de Gràcia, 2.

Segons CCOO, el sindicat convocant de les aturades, amb aquestes accions pretenen “cridar l’atenció de l’opinió pública per la injusta decisió de l’empresa, que malgrat que la planta del Prat de Llobregat sigui rendible, ha decidit deslocalitzar la producció a França.”

Des del sindicat insisteixen, “en buscar una solució que no passi per la destrucció de 63 llocs de treball i per a això farà servir les eines necessàries per a evitar-ho.”

La decisió de la multinacional francesa contrasta amb l’esforç inversor que va fer l’any 2013 en la construcció d’una connexió en forma d’una canonada, pipeline, entre el Port de Barcelona i la factoria, a la qual van destinar 2 milions d’euros.

L’actuació era una més de les realitzades per Total per mirar d’incrementar la producció a la seva planta del Baix Llobregat, segons fonts de l’empresa, entre 2005 i 2014 les inversions en diferents millores van sumar 15 milions d’euros, cosa que va permetre un increment en la producció del 40% des de l’any 2008. En concret, la millora en la producció va permetre aconseguir una capacitat nominal de 145.000 tones anuals de poliestirè.

Informació relacionada:

Total tancarà la planta de poliestirè del Prat on treballen 61 persones