Presenten al Prat el ‘Llibre Negre’, una antologia de textos llibertaris independentistes

juny 2, 2019 in Actualitat, CULTURA

L’acte comptarà amb la presència de Jordi Martí i Font, que ha fet l’antologia i comentari dels textos

L’obra, que tindrà tres volums, dona una visió retrospectiva i alhora innovadora del món llibertari respecte a les lluites d’alliberament nacional

Aquest divendres 7 de juny es presenta al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ el Llibre Negre, una antologia de textos anarquistes escrits des dels i per als Països Catalans que intenten pouar en la memòria llibertària respecte a les lluites d’alliberament nacional des d’una prespectiva no estatista. La presentació organitzada pel col·lectiu llibertari pratenc Catarko es farà a partir de 2/4 de 8 del vespre a la cafeta i espai de trobada del Casal i comptarà amb l’autor del llibre, el periodista i escriptor Jordi Martí Font.

El ‘Llibre Negre’ inclou textos de 1842 a 2018, i consta de tres volums d’unes 350 pàgines cadascun, dels quals el segón acaba de veure ja la llum. És obra de Jordi Martí Font, qui ha fet l’antologia a partir de textos coneguts, alguns no tan coneguts i altres directament inèdits; els ha antologat i els ha explicat i contextualitzat.

Cadascun dels textos va acompanyat d’un petit estudi sobre el personatge, el moment o el text en qüestió, obra de l’antologuista, així com il·lustrat amb imatges relacionades amb el text, ja siguin capçaleres de diaris o fotografia de qui n’és autor.

Es tracta d’una edició conjunta de Lo Diable Gros, de Tarragona; Caliu Editorial, de València; i Calúmnia, de Mallorca. El primer volum es ven a 15 euros i està imprès a la Impremta de Descontrol a Barcelona i enquadernat en tapa dura.

L’autor Jordi Martí Font és filòleg de formació, ha treballat de corrector lingüístic, periodista i professor de llengua i literatura catalanes. Ha format part del Col·lectiu Priorat-Chiapas, del Col·lectiu Universitari Andreu Nin, de l’MDT, de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i de la CGT. Des de fa sis anys coordina la revista Catalunya de CGT, escriu columnes a El Triangle, a La Directa i articles en altres mitjans. Després de més 10 anys de publicar, s’ha decidit a recollir els articles en aquest llibre que ara ens presenta. A més de la seva militància llibertària, és militant independentista i gran defensor d’uns Països Catalans lliures, no debades va escriure l’epíleg de la reedició del controvertit llibre Anarquisme i Alliberament Nacional.