La Festa de la Terra arriba a la seva onzena edició reivindicant terra, cultura i llibertat

June 5, 2019 in Actualitat, CULTURA

«”Van arrencar els nostres fruits, van tallar les nostres branques, van cremar el nostre tronc, però no van poder matar les nostres arrels”. Aixi arranca la convocatòria aquest divendres de l’onzena edició de la Festa de la Terra, que aquesta any compte amb Jordi Martí presentant el Llibre Negre, Marc García Arnau presentant el seu treball com a cantautor, i un final de festa amb Pd Efe als plats».

 

Divendres tindrà lloc la Festa de la Terra al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’. Començarà a dos quarts de set, amb la part més divulgativa de la jornada; la presentació del Llibre Negre dels Països Catalans. La presentació anirà a càrrec del seu autor Jordi Martí i Font, que ha fet l’antologia i comentari dels textos d’aquesta obra de tres volums (dels que de moment dos ja s’han editat), i dóna una visió retrospectiva i alhora innovadora del món llibertari respecte a les lluites d’alliberament nacional.

Finalitzada aquesta presentació començarà la part més gastronòmica de la jornada, i els organitzadors han anunciat que començaran a servir un sopar de tapes, acompanyades de begudes de la terra per degustar.

Després d’aquest parèntesi entre actes, els organitzadors han anunciat l’actuació en directe del cantautor Marc García Arnau, que començarà puntualment a les 22h. Marc García és polifàcetic cantautor pratenc i poeta, amb un disc publicat dedicat al inestimable llibertari George Brassens, del que farà una breu tast entre altres peces.

La nit finalitzarà amb una sessió de punxadiscos fins a la matinada a càrrec de Pd Efe.

Una festa amb més d’una decada d’història

La Festa de la Terra, acumula 11 edicions a l’esquena. Tornar l’any 2016 després d’un parèntesis de 6 anys sense celebrar-se, i després de recollir Catarko el testimoni de l’organització deixat l’any 2010 a la darrera edició per la campanya ‘Salvem el Delta’ i DEPANA.

Diversos han estat els col·lectius i entitats responsables de l’organització d’aquest esdeveniment, des d’ençà que el Kasal Okupat del Prat -Alta Tensió- n’organitzes la primera edició l’any 2004. A més a més dels esmentats Catarko, Salvem el delta, DEPANA, i KOP -Alta Tensió-, o la Colla Bastonera, caldria afegir el nucli promotor de la CAL del Prat que n’organitzar l’edició de 2005, o la col·laboració a la present edició de Brassika Sound System.

La Festa de la Terra vol reivindicar, de forma lúdica, la defensa del territori davant les agressions del capitalisme depredador, i les cultures dels pobles enfront els fenòmens globalitzadors que pretenen homogeneïtzar-les. Tradicionalment s’ha realitzat sempre entre dues diades de forta càrrega simbòlica, la diada de Sant Jordi, escenari tradicional de mobilitzacions en defensa de la llengua i el dia mundial de la Terra, 23 i 25 d’Abril respectivament, tot i que en aquesta ocasió coincidencies amb altres esdevediments locals han fet ajornar aquesta edició.