La CGT de l’Hospital de Bellvitge denuncia el risc que pateixen les treballadores embarassades

June 12, 2019 in Actualitat, DRETS

«Pel contacte que mantenen amb pacients amb malalties infeccioses».


Treballadors de l’Hospital de Bellvitge s’han concentrat aquest dimecres davant d’aquest centre, de referència per tots els habitants del Prat, per protestar pel retardat de la suspensió del contracte per risc en l’embaràs per a aquest sector, i amb la finalitat que, en aquest cas, «l’empresa es pronunciï i la mútua rectifiqui els criteris».

El sindicat s’ha adreçat a la Inspecció de Treball per denunciar que estan en contacte amb pacients amb malalties infeccioses, un fet que s’hauria d’evitar. Des del sindicat CGT volen canviar els criteris de baixa que es dona a les treballadores embarassades que estan en contacte amb pacients que tenen malalties infeccioses com ara la meningitis o malalties nosocomials com les Klebsiellas.

Consideren que les avaluacions de riscos, realitzades per part de l’empresa a les treballadores gestants, no reflecteixen la realitat de la jornada laboral. La CGT afirma que és habitual que les treballadores rebin cops a la panxa i pateixin angoixa per la por a patir qualsevol risc que posi en perill el seu embaràs.

La CGT creu que l’Hospital de Bellvitge posa en perill la salut de les gestants al mantenir-les treballant fins les 30 o 33 setmanes de gestació, enlloc de les passades les 20 setmanes anteriors, «La solució que ens donen és que agafem la baixa comuna, però les embarassades no estem malaltes». Arran de la denúncia és previst que el proper dilluns un inspector de Treball visiti l’hospital.

Actualment hi ha tres treballadors aïllats per haver estat en contacte amb el xarampió, la qual cosa suposaria un alt risc si succeís en una embarassada, i han apuntat que han hagut casos de gestants que han hagut d’administrar-se antibiòtics intravenosos per un possible contacte amb meningitis, mentre que professionals d’Anatomia Patològica treballen amb productes cancerigens, així com els de Radiologia.