Nova concentració a les portes del CIE de la Zona Franca

January 5, 2014 in Actualitat

x La Riuada

El passat dissabte 4 de gener al matí va tenir lloc una nova concentració a les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. El motiu d’aquesta protesta ha estat la denegació per part de les autoritats del CIE l’entrada a metgesses i advocades d’una Comissió independent de Drets Humans i a integrants del Síndic de Greuges.

La concentració, d’un centenar de persones aproximadament, demanava l’alliberament de les persones internes en aquest centre o, si més no, que se’ls permeti la visita de personal mèdic per fer balanços de les lesions produïdes pels agents de la Policia Nacional espanyola ens els últims dies 31 de desembre i 1 de gener. Els manifestants també demanaven justícia contra la impunitat d’aquests agents per l’assassinat de l’Alik Aramis Manukyan fa menys d’un més, per la deportació i fracturació a la cama d’una persona que va ser testimoni d’aquest homicidi, per la negativa de trasllat als centres hospitalaris de les persones agredides, entre d’altres.

La propera protesta en contra d’aquests centres serà el proper dissabte 11 de gener a les 16:30h a la Plaça Espanya de Barcelona i a les 17:00h al CIE de la Zona Franca.