Ada Colau i Lluis Tejedor. El final d’un camí que va del dissentiment a l’aliança institucional

juny 19, 2019 in Actualitat, POLÍTICA

«5 anys enrere la llavors exportaveu de la PAH Ada Cola qualificava a Lluís Tejedor de representant del “vell règim” i la “cleptocràcia” arran de l’escàndol del cas Mercuri i els sobresous a la FMC».

 

L’estiu de l’any 2014 la llavors ex-portaveu de la PAH, Ada Colau, va aprofitar que Lluís Tejedor, apareixia com un dels beneficiaris de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’entitat municipalista pròxima al PSC, per definir les retribucions del llavors alcalde del Prat de Llobregat, de “cleptocràcia” a través d’un tuit. “El problema no és tant si les dietes són legals o il·legals. L’escàndol és que un alcalde com Tejedor (ICV) cobri 100.000 euros l’any i justifiqui dietes“, va indicar al seu compte de twitter. “Tan cara està la vida al Prat?“, va preguntar-se després, mentre ubicava aquesta actitud en el “vell règim” i la “cleptocràcia”. Tejedor, que era vicepresident de la FMC, hauria cobrat 12.870 euros en dietes d’aquest organisme, segons la investigació.

L’escandol finalitzar amb la carpetada judicial del cas i l’absolució dels 33 alcaldes imputats. L’Audiència de Barcelona va decretar el seu sobreseïment, perquè la federació, ens liderat pel PSC, és una associació que “es regeix pel dret privat, i els fons rebuts, tot i que són quotes dels ajuntaments, deixen de tenir la consideració de cabal públic” i, per tant, “el que facin amb aquests diners ja no es pot incardinar als delictes contra l’administració pública”, va cloure l’Audiència.

El web de l’Ajuntament del Prat informava de l’absolució del seu alcalde amb unes escarensides 5 línies. Sorprèn perquè la sentència sens dubte dona per moltes explicacions. Absolució judicial que no moral.

5 anys després d’aquells fets, avui Lluis Tejedor assegut al costat de l’alcaldesa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, s’ha acomiadat de la seva vicepresidència a aquest organisme.

.

Informació relacionada:

ICV amenaça d’abandonar la plataforma que va denunciar el escandol de les dietes de la FMC si demanen cap imputació

Lluís Tejedor imputat pel cobrament de dietes no justificades a la FMC

El TS confirma l’arxivament de les dietes de la Federació de Municipis

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, un poder a l’ombra