El Prat protagonista d’una diada castellera plena d’orgull

July 1, 2019 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«La Colla Castellera del Prat celebra el seu 5è aniversari enmig del dia internacional per l’alliberament sexual i de gènere i la commemoració dels 50 anys de la revolta d’Stonewall».

Cultura popular i reivindicacions socials van estar ahir força presents i entrelligades a la plaça de la Vila durant la jornada per celebrar el cinquè aniversari dels Castellers del Prat de Llobregat.

La diada arrencar amb l’aixecada de pilars reivindicatius del 28-J, jornada de l’alliberament sexual i de gènere, com a tret de sortida. De la mateixa manera, sota el lema: ‘Cultura popular, cultura de diversitat!’ la Colla també va fer públic un manifest per commemorar els cinquanta anys dels històrics disturbis d’Stonewall, l’origen de la diada internacional de l’orgull LGTBI.

Diverses pancartes eren igualment visibles a la plaça, tot desobeint encara que fos momentàniament, la prohibició que impera i que no permet de penjar-ne.

El Ball de Diables denuncia a la plaça que l’ajuntament els ofega

A la pancarta de la Colla Castellera amb el lema: “La diversitat fa gran els castells”, l’acompanyaven dues pancartes més del Ball de Diables del Prat: “Qui no cuida la cultura, no estima el seu poble”. “L’ajuntament ofega el ball de diables”. El Ball de Diables mostrava aixi el seu disgust per la suspensió de la caretillada de la festa major de Sant Pere i Pau per falta de finançament institucional. I denunciava mitjançant octavetes; l’obtenció únicament del 10% del pressupost per adquirir la pirotècnia sol·licitada per a la realització dels 16 actes previstos. El que ha obligat finalment a la cancel·lació de molts d’ells.