Els treballadors d’Ibèria al Prat convoquen una vaga el 27 i 28 de juliol

July 12, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors de terra d’Ibèria de l’aeroport del Prat han convocat una vaga els pròxims 27 i 28 de juliol, com a protesta per la sobrecàrrega de treball i la falta de contractacions per a fer front a l’activitat en la temporada d’estiu».

x Público

Els treballadors de terra d’Ibèria en l’aeroport del Prat aniran a la vaga els pròxims 27 i 28 de juliol en protesta per la sobrecàrrega de treball i la falta de contractacions per a fer front a l’activitat en la temporada d’estiu.

El comitè d’empresa, controlat per la UGT, que va registrar dimecres la convocatòria de vaga, ha denunciat en un comunicat, “la falta d’un pla industrial” per a l’aeroport del Prat que contempli contractacions per a solucionar la sobrecàrrega de treball d’una plantilla integrada entre 2.000 i 2.500 persones.

Els representants dels treballadors han assegurat que l’empresa no ha donat resposta als problemes de plantilla, malgrat que l’any passat “es va comprometre a solucionar la problemàtica en el context d’una desconvocatòria de vaga“.

Aquest any estem una miqueta pitjor que l’any passat“, ha lamentat en declaracions el president del comitè d’empresa, José Antonio Ramírez, que ha indicat que s’ha demanat a la Generalitat catalana que iniciï un procés de mediació amb la direcció d’Ibèria.

El comitè a més reclama que es deixi de fer un ús “indiscriminat” de les hores extra.

El comitè recorda que el hub d’Ibèria al Prat és un dels més importants en l’Estat d’IAG, El holding fruit de la fusió d’Ibèria i British Airways. La plantilla de l’aerolínia cridada a la vaga s’encarreguen de l’atenció als passatgers i dels treballs de càrrega i descàrrega dels avions.

A més de més contractacions, el comitè reclama que es deixi de fer un ús “indiscriminat” de les hores extres d’obligat compliment, que es cobreixin totes les baixes mèdiques i que es doni una formació adequada al nou personal.

L’anunci d’aquesta vaga va produir-se un dia després que el conseller delegat del grup International Airlines Group (IAG), Willie Walsh, digués que la situació de l’aeroport del Prat en termes de retards i anul·lacions “està millorant” respecte al problemàtic estiu de 2018.7

.

Informació relacionada

6000 treballadors d’Iberia s’han vist afectats per diferents ERO’s en els darrers 6 anys

CGT denuncia que AENA va atendre 2 vegades i 1/2 més passatgers que la francesa ADP amb nomès la meitat de massa salarial

Les retallades d’Aena: l’origen dels conflictes del Prat