Els treballadors d’Iberia a l’Aeroport del Prat mantenen la vaga del 27 i 28 de juliol davant la manca de diàleg de l’empresa

July 22, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«L’aturada dels treballadors de les instal·lacions aeroportuàries del Prat es convoca contra la sobrecàrrega de treball a causa de la manca de plantilla, durant l’operació sortida de les vacances d’agost».

x Diari del Treball

Els treballadors de la base d’Iberia al Prat mantenen la vaga convocada per als dies 27 i 28 de juliol després de fracassar el darrer intent de mediació instat pel Departament de Treball de la Generalitat, segons han indicat fonts de la UGT de Catalunya, sindicat majoritari a l’empresa.

La situació entre empresa i els representants dels treballadors és de manca de diàleg. Fins i tot la direcció de la companyia aèria hauria qüestionat la capacitat mediadora del Govern de Catalunya, afirmen a UGT. Tot plegat deixa poques possibilitats d’un acord de darrera hora que permeti desconvocar les aturades.

La protesta laboral té com a objectiu revertir la situació de sobrecàrrega de treball de la plantilla, formada per unes 2.000 persones, la manca de personal suficient per cobrir les necessitats reals i els incompliments sistemàtics amb els acords assolits amb la part social.

Nova contractació

Segons expliquen al sindicat, els treballadors i les treballadores del hub del Prat, un dels més importants de l’IAG – hòlding fruit de la fusió de les companyies Iberia i British Airways- a l’Estat espanyol, segueixen esperant un pla industrial per al seu aeroport on es contempli la contractació necessària que solucioni la sobrecàrrega de treball a què està sotmesa la plantilla del Prat i els altres problemes que pateix aquesta escala.

L’any 2018, fruit de la desconvocatòria d’una vaga, l’empresa es va comprometre a solucionar el problema de la falta de personal i la sobrecàrrega de treball. Però, un any més tard, els treballadors segueixen sense veure cap moviment de l’empresa en el sentit de complir el que va prometre.

En concret, els problemes que denuncien els treballadors són la manca de contractació estable, la necessitat d’incrementar la plantilla eventual (que ja és superior al 50% del total), l’ús indiscriminat de la figura de les hores peremptòries -hores extra d’obligat compliment-, que no s’han cobert el total de baixes mèdiques de treballadors en situació d’incapacitat temporal, que hi ha un increment de sinistralitat i estrès laboral perquè no es forma adequadament el personal de nou ingrés, cosa que ha desembocat, diuen els treballadors, en un abús del règim disciplinari per part de la direcció en lloc d’estudiar i aplicar mesures preventives.