CGT convoca quatre dies d’aturades La CGT convoca quatre dies de vaga a Renfe per protestar per la falta de personal i el servei de poca qualitat

July 25, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Seran el 31 de juliol, 14 i 30 d’agost i l’1 de setembre. El sindicat ha apuntat que no es garanteixen la prestació de serveis de qualitat a causa de la falta de personal, a les avaries per falta de manteniment o a les externalitzacions de serveis».

 

El sindicat CGT ha convocat quatre dies d’aturades pel propers 31 de juliol, 14 d’agost, 30 d’agost i 1 de setembre, de 12.00 a 16.00 i de 20.00 a 24:00 hores; en plena operació sortida i arribada de les vacances, per a reclamar un augment de les taxes de reposició en la plantilla de l’operadora.

Aquestes jornades que  afectaran entre altres altres al servei de la línea R2-Sud de Renfe que dona servei al Prat, se sumen a la vaga convocada per CCOO el passat 15 de juliol i que va saldar-se amb la cancel·lació de 320 trens de passatgers. Amb aquests aturades, CGT busca un augment de les taxes de reposició per a aconseguir una millora dels serveis, l’augment del dret a la conciliació familiar, el fre a l’externalització de serveis o el dret a la promoció interna, segons ha assenyalat en un comunicat.

En aquest sentit, el sindicat ha apuntat al fet que són molts els exemples que incideixen en les “extenses manques” produïdes per la falta de personal i les taxes de reposició “més que insuficients” que, en opinió del Sindicat Federal Ferroviari de la CGT, no permeten mantenir i garantir la prestació de serveis de qualitat i garants d’un ferrocarril per a la majoria.

Així, s’ha referit a la supressió de trens per falta de personal, a avaries per falta de manteniment o a les externalitzacions de serveis, alguns com la prestació de serveis per part de Logirail, que és una empresa ferroviària amb capital 100% públic.

Derivat d’aquesta falta de plantilla, ha agregat CGT, s’ha arribat a la impossibilitat de complir l’esperit del Reial decret 6/2018 que és l’augment d’ocupació i la conciliació familiar pel qual s’hauria de reduir la jornada laboral setmanal a 37.5 hores.

D’altra banda, CGT ha afirmat que, de manera unilateral, Renfe ha imposat una reducció de jornada amb 17 minuts diaris de reajustament i dos dies a l’any que més del 80% de la plantilla no podrà gaudir en les dates que han assenyalat.