La vaga de personal de terra al Prat transcórrer sense incidències rellevants

July 27, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment espanyol s’estan complint · Vueling ha cancel·lat un centenar de vols de manera preventiva».

x Vilaweb

Els treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat fan vaga aquest cap de setmana per protestar contra la sobrecàrrega de feina i per exigir estabilitat laboral. Arran de la protesta avui s’han cancel·lat seixanta-dos vols, la majoria de Vueling que ho va fer ahir de manera preventiva. La vaga transcórrer sense grans incidències. No s’han produït grans aglomeracions i s’ha registrat algun retard, sobretot en vols d’arribada.

El personal de terra d’Iberia dóna servei a vint-i-set aerolínies, entre les quals British Airways, Air Lingus, Level o Vueling, la que opera més vols en l’aeroport. De fet, la companyia ha cancel·lat un total de 112 vols aquest cap de setmana.

Consulteu l’estat de tots els vols aqui.

Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment espanyol s’estan complint, tot i que els sindicats els consideren abusius perquè obliguen a treballar set de cada deu membres de la plantilla. Els serveis inclouen una atenció del 100% als vols domèstics no peninsulars, del 54% dels internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a les cinc hores.

Les negociacions fracassen

La reunió d’anit convocada per la Generalitat per acostar posicions entre Iberia i els sindicats va acabar sense acord després de més de sis hores de negociacions. El comitè de vaga exigeix sobretot estabilitzar els llocs de treball. En aquest sentit, demanen de transformar tots els treballadors fixes a temps parcial a fixes a temps complet. També vol que 400 treballadors eventuals esdevinguin fixes.

D’aquesta manera, segons el comitè, s’acabaria amb ‘l’abús de les hores extraordinàries obligatòries’ que pateixen els treballadors arran de l’augment del trànsit aeri. El comitè considera que les seves demandes també permetran la reorganització dels torns i horaris per aconseguir ‘unes condicions de treball dignes’.

Iberia, en canvi, s’escuda en el fet que no pot transformar els contractes del personal de l’aeroport del Prat perquè s’ha de negociar a àmbit estatal.