Els serveis mínims del 90% per a la vaga dels vigilants de seguretat de l’Aeroport de El Prat fan pensar en un col·lapse com fa dos anys

August 7, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«El 2017 es va produir una vaga pels mateixos motius que l’actual mobilització que va fer que les autoritats aeroportuàries substituïssin el personal per Guàrdies Civils».

x Diari del Treball

Acaba sense acord la reunió de mediació celebrada avui i es manté la vaga de divendres. L’Aeroport de El Prat pot esdevinir a partir del 9 d’agost escenari, un estiu més, escenari d’un greu conflicte laboral. El personal responsable de la seguretat de les instal·lacions han convocat vaga. Els portaveus dels vigilants es queixen que l’empresa que té la concessió, Trablisa, no ha fet cap proposta que permeti la desconvocatòria fiada a la resolució de Treball que fixa per a la vaga uns serveis mínims del 90%.

La vaga convocada és indefinida. Els serveis mínims, segons els vigilants, són abusius i segons els treballadors, tenen com a objectiu eliminar l’exercici del dret de vaga. Segons els assessors del col·lectiu de treballadors, els serveis són impossibles de complir, per fer-ho caldria cridar operaris que actualment estan fent vacances.

Els assessors dels treballador han afirmat que esperaven que els serveis mínims fossin molt elevats. En aquest sentit recorden que el febrer passat ja se’n van decretar de molt alts quan s’havia convocat una vaga coincidint amb el Mobile World Congress, que finalment no es va fer perquè es va arribar a acords que, afirmen, no s’han complert.

Demà l’assemblea de treballadors haura de votar la proposta presentada avui per Trablisa, que s’ha fet amb la mediació del departament de Treball de la Generalitat del Principat, però tot indica que es tombarà.

A les aturades estan cridats els prop de 500 treballadors encarregats dels controls d’accés del Prat, que l’any 2017, llavors de l’empresa Eulen, van secundar una vaga que va posar en escac l’operativa de l’aeroport i que va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment i amb els agents de la Guàrdia Civil en els accessos a l’aeroport efectuant el treball dels vigilants a l’agost. Cal recordar que el conflicte va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment.

Recordar que tot i que els serveis mínims són molt elevats, la resposta dels treballadors, com va passar fa dos anys, podria ser treballar de manera més pausada, seguint els reglament al peu de la lletra, cosa que fa preveure, igual com va passar en l’anterior protesta laboral, el col·lapse de les instal·lacions aeroportuàries del Prat.

.

Informació relacionada:

Allò que no sabies d’Eulen, l’empresa de seguretat de l’aeroport del Prat

Els sorprenents comptes de Eulen Seguretat: ingressa 925 milions en cinc anys i sempre declara pèrdues

El conflicte de l’aeroport del Prat qüestiona els concursos públics a preu d’enderroc