Els vigilants de seguretat de l’aeroport denuncien per esquirolaje a Trablisa i Aena

August 16, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«El personal de Trablisa denuncia la vulneració del seu dret de vaga amb la imposició de fins el 90% de serveis mínims decretats per part de la Delegació del Govern Espanyol o la vinguda de treballadors d’altres punts de l’Estat».

x El Periodico

El comitè de vaga dels vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat, ha presentat aquest dimarts una bateria de denúncies contra Trablisa i Aena per vulneració del dret a vaga. Respecte a la companyia han anat més enllà i han presentat també denúncia davant Inspecció de Treball per esquirolaje, ja que els representants dels empleats afirmen que l’empresa està portant personal d’altres bases per a suplir als vaguistes. Fonts del comitè de l’aeroport de Palma de Mallorca reproduïdes pel Periodico confirmen que els treballadors han rebut ofertes per a fer hores a la capital del Principat.

Els representants dels treballadors de seguretat privada dels controls del Prat continuen la seva pugna amb l’empresa concessionària del servei, Trablisa, per a aconseguir les millores salarials que es van proposar amb la convocatòria de vaga. Després del revés del passat dilluns d’Inspecció de Treball, que va rebutjar tramitar per la via d’urgència la demanda de major transparència en la informació i condicions de treball de la plantilla, dimarts -durant el cinquè dia de vaga- van afegir un element de pressió per una altra via: han denunciat a Trablisa per esquirolaje.

Fonts del comitè de vaga afirmen que l’empresa està suplint els torns dels vaguistes -que cal recordar que són limitats, a causa d’uns serveis mínims del 90%- amb personal d’altres bases. A preguntes d’El Periódico, fonts del comitè d’empresa dels vigilants de seguretat de l’aeroport de Palma de Mallorca afirmen que els empleats de la base han rebut ofertes per a traslladar-se temporalment al Prat. “És una cosa bastant atractiva, perquè es facturen moltes hores”, han comentat aquestes fonts. També remarquen que la mobilitat entre bases és una cosa relativament habitual en el període estival, encara que reconeixen un pic de demanda cap al Prat per a aquestes dates.

Els representants dels treballadors també s’han personat en els jutjats de primera instància del Prat per a denunciar tant a Trablisa, com a l’operador aeroportuari Aena, per vulneració del dret de vaga. Demanen que es conservin les imatges de les càmeres de seguretat per a poder apuntalar les seves acusacions de esquirolaje