Regidor de C’s al Prat difon el bulo sorgit de Forocoches i utilitzat per demanar més policia espanyola a Barcelona

agost 26, 2019 in Actualitat, POLÍTICA

«El bulo difós per Jordi Lopez assegurava que tres empreses de repartiment -Amazon, Seur i MRW- han deixat d’oferir els seus serveis a causa de la criminalitat en els barris de la capital catalana».

«El dijous passat aquesta ‘fake news’ va arribar fins al Congrès de Diputats espanyol en forma de proposició no de ley presentada per la portaveu del PP per demanar més agents de la Policía Nacional espanyola i de la Guardia Civil».

 

El passat 22 d’agost Jordi López Gil, regidor del partit d’Albert Rivera a l’Ajuntament del Prat, es va fer ressò a les xarxes socials d’una notícia falsa publicada al mitja digital Crònica Global que assegura que tres empreses de repartiment -Amazon, Seur i MRW- han deixat d’oferir els seus serveis a causa de la criminalitat en els barris de la capital catalana. Les tres empreses han assegurat que continuen operant a Barcelona amb total normalitat i han desmentit a Efe aquestes notícies.

L’endemà d’aquesta “fake news” difosa per Jordi Lopez, el bulo va arribar al Congrés de la mà de la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, i la portavou en la Comisió d’Interior , Ana Belén Vázquez. Els del PP es van basar en aquest bulo que va circular la setmana passada per a argumentar bona part de la seva petició davant la cambra baixa d’enviar efectius de Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil a Barcelona davant la “greu crisi de seguretat” que, al seu judici, afligeix la capital catalana.

L’origen d’aquesta curiossa història associada a aquesta fake news està en la informació sorgida en fòrums com Forocoches, i difosa per mitjans digitals com el sensacionalista El Caso, l’ultradretà Libertat Digital, o el ja mencionat Cronica Global. A més del PP, altres membres de Ciutadans també es van fer ressò d’aquest bulo a més del ja mencionat regidor del Prat, com el diputat al congrés espanyol Juan Carlos Girauta, la diputada al Parlament, Sonia Sierra, i la portaveu a l’Ajuntament de Barcelona, Llum Guillar-te.

Malgrat el desmentiment de les tres empreses, el PP manté que no ha difós falsedats. “La nostra petició es basa en la denúncia que fan els sindicats de policia i els propis agents”, ha declarat aquest darrer divendres el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos.

.

Informació relacionada:

Està realment justificat l’augment de la percepció d’inseguretat al Prat?