L’ajuntament denega el permís per penjar una pancarta pel dret a l’avortament a la Plaça de la Vila

gener 10, 2014 in Actualitat

x La Riuada [mitjà pratenc de comunicació popular]

La proposta de llei de Gallardón sobre l’avortament ha aixecat polseguera arreu, també al nostre poble. El Cicle Violeta està preparant diverses activitats per informar sobre la involució que suposa la llei per als drets de la dona. En el marc de la difusió d’aquestes activitats hi ha la penjada de diverses pancartes al Prat, una d’elles a la Plaça de la Vila. El col·lectiu va demanar-ne el permís però des de l’ajuntament, per sorpresa seva, s’ha denegat aquesta possibilitat al·legant criteris polítics.

Cal dir que no és la primera vegada que al Prat hi ha problemes amb la col·locació de pancartes, la CNT denunciava al juny una situació de discriminació.

Els criteris per a la col·locació de pancartes

Per a la col·locació de pancartes, cartells, etcètera hi ha dues ordenances municipals que defineixen els criteris a seguir, l’Ordenança de Civisme i l’Ordenança de Publicitat estàtica. Ambdós ordenances no recullen en cap cas la prohibició de penjar pancartes a la Plaça de la Vila. Val a dir, a més, que en el cas que ens afecta els criteris a tenir presents són només els de l’Ordenança de Civisme.

Des d’alcaldia s’ha informat que el criteri és “estrictament polític” i és fruit d’un pacte entre tots els partits polítics de l’ajuntament. Argumenten que es fa per evitar que la plaça “quedi plena de pancartes”.

El twitter de l’ajuntament del Prat mantenia en primera instància que és la normativa que ho impedeix, contradient-se amb alcaldia i no informant degudament a una ciutadana pratenca que l’havia interpel·lat al respecte. Des del mateix compte però, s’ha rectificat el posicionament, i s’ha informat que era una decisió fruit d’un acord polític.