El CIE de la Zona Franca obrirà un mòdul per a dones

July 26, 2019 in Actualitat

«El Consell de Ministres del govern espanyol en va aprovar l’ampliació al febrer».

A finals de juliol d’aquest any trobem una de les últimes noticies respecte aquest centre, que es centra en la denúncia de dues onegés (Migrastudium i el col·lectiu Irídia) de la falta de ventilació al CIE, fet que ha repercutit en un augment de les temperatures dintre del recinte en un període estiuenc marcat per la calor on el aire condicionat no funciona. A això s’afegeix la impossibilitat dels interns a poder obrir les finestres, ja que les barres de ferro impedeixen fer-ho, i la dificultat d’accedir a punts d’aigua, donat que al pati no disposen de cap font i per tenir accés a aigua corrent han de demanar se escoltats fins els lavabos per algun policia.

Aquest punt contrasta de forma irònica a nivell econòmic amb la reobertura (aquest mateix mes) del mòdul de dones del CIE segons les previsions i que tindrà cabuda per 34 dones. Aquest mòdul havia estat “tancat per deficiències tècniques” des de feia quasi 10 anys i durant aquests mesos s’han realitzat diverses obres com l’automatització de portes, qüestions relacionades amb la salut laboral sense especificar o l’actualització dels sistemes de megafonia. Concretament, s’han destinat 33,6 milions d’euros per un període de 3 anys pels diversos CIEs del Estat Espanyol.

No deixa de sorprendre que el Govern Espanyol estigui dedicant tants diners per tal de augmentar la capacitat del CIE de Zona Franca tenint en compte les condicions pèssimes en les que es troben les persones actualment retingudes. No hi ha cap notificació pública sobre la destinació concreta dels fons econòmics que s’han fet en aquest centre, però en base als fets, existeixen molts dubtes sobre l’objectiu del Govern Espanyol en quant a la “millora” dels CIEs.