Els treballadors del personal de terra d’Iberia convoquen quatre jornades més de vaga al Prat

September 20, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«UGT manté la convocatòria al Prat mentre desconvoca la vaga prevista a la resta de l’estat després de pactar amb l’aerolínia una nova data en la qual revisar el conveni laboral dels treballadors».

 

La companyia aèria Vueling ha anunciat que cancel·la quaranta-sis vols aquest dissabte a l’aeroport del Prat a causa de la vaga que ha convocat el personal de terra d’Iberia. És la primera tongada d’anul·lacions, però no es descarta que n’hi hagi més atès que l’aturada durarà quatre dies, del 21 al 24 de setembre.

Tot i que el sindicat UGT tenia previst durant aquestes noves convocatòries de vaga, estendre el conflicte a tot el conjunt de l’estat espanyol, la vaga inicialment la vaga prevista per a dur-se a terme tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre –un total de vuit– ha estat desconvocada. Després d’una reunió duta a terme aquest dijous entre l’aerolínia i UGT, la decisió del sindicat ha estat la de no estendre la vaga a canvi de recuperar les converses.

La desconvocatòria no afectarà per tant, a la vaga prevista pel personal de terra d’Ibèria al Prat, planificada per al pont de la Mercè, que es portarà a terme entre el 21 i el 24 de setembre, tots dos inclosos, segons El Periódico.

Durant tot el mes de setembre, Ibèria ha sofert aturades en múltiples aeroports a causa de falta de revisió en els convenis laborals, retallades en plantilles i la “perpètua eventualitat” a la qual estan sotmesos els seus treballadors.

.

Informació relacionada:

Els serveis mínims fan invisible la vaga dels treballadors d’Iberia al Prat

Ábalos treu pit per l’èxit de les estratègies implementades per minimitzar la incidència de les vagues a l’aeroport del Prat