Un centenar de persones es concentren a la plaça de la Vila en solidaritat amb els nou detinguts vinculats als CDR

setembre 24, 2019 in Actualitat, LLIBERTATS by admin

Un centenar de persones van concentrar-se ahir a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig a la ràtzia policial de la Guardia Civil contra els CDR’s del Vallès i Osona

Els concentrats van tallar el tràfic i van cridat consignes en favor de la llibertat dels nou detinguts per las Guardia Civil.

La concentració del CDR del Prat va acabar enmig d’una crida a continuar la protesta i mobilitzar-se a Barcelona cap a la caserna de la Guardia Civil de Sant Andreu

Dos dels detinguts van quedar en llibertat, després d’haver passat sis hores detinguts, però els mantenen els càrrecs de terrorisme. Els altres set els van dur cap a Madrid per a declarar a l’Audiència espanyola.

El portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha denunciat, en una entrevista a RAC 1, que els detinguts d’ahir resten incomunicats. Els advocats dels set membres dels CDR que han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, denuncien que encara no hi han pogut ni parlar amb ells i que ni tants sols se’ls ha comunicat el seu trasllat a la capital espanyola. A hores d’ara, encara no saben ni si s’hi podran entrevistar avui ni quan passaran a disposició judicial.

L’anterior operació de la Guàrdia Civil a Catalunya relacionada amb el moviment independentista i focalitzada en els CDR es va fer l’any 2018 i va suposar el confinament durant més d’un any de la veïna de Viladecans Tamara Carrasco i la fugida a l’exili del veí d’Esplugues de Llobregat Adrià Carrasco. En aquell cas es van confiscar caretes i xiulets, i es va incloure als atestats uns cordons de sabates com a material que serviria per a la fabricació d’artefactes.