Les Marxes per la llibertat: Una sisena columna recorrerà el sud de la comarca

October 16, 2019 in Actualitat, POLÍTICA

«La marxa arribarà al nostre municipi cap a les 12h.  A #ElPrat, coincidint amb la vaga general convocada, divendres també hi ha prevista una concentració a la plaça de la Vila a les 11.30h.»

 

Les marxes per a respondre a la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el processats pel referèndum d’autodeterminació del 1 d’octubre, promogudes per la ANC i Òmnium Cultural, anomenades Marxes per la Llibertat, han començat aquest dimecres 16 d’octubre a Girona, Tarragona, Vic, Berga i Tàrrega i conflueixen aquest divendres 18 d’octubre a Barcelona, coincidint amb la jornada de vaga general i la manifestació convocada pels sindicats IAC i I-CSC a les a les 17.00 als Jardinets de Gràcia.

A més, els CDR, que donen suport a la iniciativa, han organitzat una sisena columna que es farà divendres mateix: sortirà de Castelldefels, recorrerà el sud de la comarca del Baix Llobregat, i arribarà a Barcelona.

Les marxes arriben dos dies després de fer-se pública la sentència contra el procés, que va suscitar una onada de protestes i indignació ja dilluns de bon matí. L’ocupació reeixida de l’aeroport de Barcelona pel Tsunami Democràtic, l’acció sorpresa a Madrid, les concentracions de dilluns al vespre i els talls i protestes ahir arreu del Principat van precedir les marxes.

Les marxes  estan inspirades en marxes històriques com la Marxa de la Llibertat de l’any 76, o les que van protagonitzar els moviments pels drets civils dels afroamericans als EUA, i pretenen ser una resposta de país en favor de la llibertat dels presos polítics i els exiliats, contra la repressió i per reivindicar el dret d’autodeterminació.