El manifestant ferit per l’impacte d’una bala de goma al Prat perd l’ull

October 15, 2019 in Actualitat, LLIBERTATS

«La intervenció d’aquest matí no ha aconseguit salvar-l’hi. Diversos testimonis diuen que la Policia Nacional va ser responsable del tret».

x Tot Barcelona

El manifestant ferit per l’impacte d’un projectil dels antiavalots ahir durant les protestes al Prat ha perdut totalment la visió arran de l’esclat del globus ocular que li va provocar el cop. El jove està ingressat a l’hospital de Bellvitge des d’ahir. Fonts hospitalàries han detallat al TOT Barcelona que aquest matí l’han operat per intentar salvar-li la visió o almenys un part, però no s’hi ha pogut fer res.

Fonts expertes consultades pel TOT Barcelona ja havien explicat que el noi podia perdre la visió de forma total. Segons aquestas fonts, estava clar que el manifestant perdria visió passés el que passés, de manera total o parcial. Finalment ha sigut total.

Diversos testimonis han dit que la ferida va ser provocada per una bala de goma. La Policia Nacional les utilitza, tot i que el Parlament les va prohibir. Els agents del cos espanyol consideren que la llei catalana no els afecta i, per tant, segueixen disparant-les. Els Mossos ambé utilitzen projectils antidisturbis, en aquest cas de foam, però fins ara no hi ha cap cas documentat que hagin causat lesions d’aquesta dimensió. Sigui com sigui, caldrà que el cas s’investigui per determinar amb certesa què va causar la greu ferida.

L’ús d’aquests de les pilotes de goma per part de la Policia Nacional ha estat criticat per entitats pels drets humans com el centre Irídia.