Mig centenar de persones protesten a Lleida per la decisió judicial d’enviar al CIE de Zona Franca dos detinguts durant els aldarulls

October 23, 2019 in Actualitat, DRETS

Mig centenar de persones, desafiant la pluja, van concentrar-se ahir al vespre a Lleida per denunciar la decisió judicial d’enviar al CIE de Zona Franca, situat a poc més de mig kilòmetre del terme municipal del Prat de Llobregat, per posteriorment ser expulsades dues persones immigrants detingudes durant les mobilitzacions dels darrers dies a la Lleida contra la sentència de l’1-O.

Els participants en la protesta, convocada per la plataforma ‘No en el nostre nom’ de Lleida’, van concentrar-se davant de la delegació del Govern Espanyol i van tallar durant mitja hora l’avinguda Catalunya de Lleida. Així, van exigir la posada en llibertat d’aquestes dues persones, així com de la resta de detinguts i empresonats durant els enfrontaments. Posteriorment, va iniciar-se una marxa fins a la seu del PSC a la capital del Segrià, on van exigir la dimissió de la delegada del govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera i del Conseller d’Interior Miquel Buch.