Desintoxicació: La manipulació sobre la mort d’un turista francès a l’aeroport del Prat

October 24, 2019 in Actualitat, Debat

El president del PP, Pablo Casado, començava a l’endemà dels fets la seva compareixença de premsa després de la reunió amb Pedro Sánchez vinculant la mort per una aturada cardiorespiratòria d’un turista francès amb la protesta a l’aeroport del Prat del dilluns 14 d’octubre. El Diari de Tarragona fou el primer a parlar de la mort del turista, sense fer cap vincle directe amb la protesta. Però ràpidament va estar replicat per mitjans espanyols i espanyolistes que sí que han fet aquest vincle: ‘El Tsunami es cobra el seu primer mort: un francès amb un infart que van impedir d’evacuar amb ambulància’, va dir OkDiario; la Razón titular ‘S’ha mort d’un infart un home atrapat en ple col·lapse del Prat pels CDR’; l’ABC publica ‘S’ha mort un passatger que va quedar atrapat al Prat durant el setge independentista’; ‘S’ha mort un passatger francès d’un atac al cor durant el blocatge del Prat’, titular el Confidencial

Tanmateix, segons que han explicat fonts del SEM a VilaWeb, si l’home va poder ser atès ràpidament va ser, justament, gràcies a la mobilització, ja que se’n va encarregar un equip mèdic destinat a l’aeroport per la protesta. Segons que expliquen aquestes fonts, l’home va patir l’aturada en arribar a la T2 i ràpidament va ser atès per una unitat mèdica que era a la T1.

L’equip mèdic el va atendre i estabilitzar a l’aeroport abans de traslladar-lo en helicòpter a l’hospital de Bellvitge, on finalment va morir. El SEM va fer els primers maniobres al pacient amb l’ajuda d’equips d’Aena. De fet, el pacient va ser traslladat amb un helicòpter que va poder aterrar a una de les pistes del Prat, tal com va facilitar l’aeroport.

A més, fonts de l’ambaixada francesa a Espanya citades per l’ACN han desvinculat la mort de l’home de la protesta i han explicat que, de fet, va patir l’infart mentre treia la targeta d’embarcament.