La dura actuació del CNP motiu d’elogi durant la celebració patronal de la Policia Local

October 29, 2019 in Actualitat, LLIBERTATS

«El Policia Local Julián Trenado, elogia públicament, i mentre lluïa al seu canell una polsera amb els colors de la bandera espanyola monàrquica, l’actuació de la Policia Nacional espanyola “por su dedicación y trabajo, sobretodo en estos últimos días”».

 

El Passat dimecres 23 l’Auditori del Cèntric va acollir l’acte institucional de celebració de la diada del patro de la Policia Local; els Sants Arcàngels. L’acte però, no va estar exempt de polèmica arran de les paraules pronunciades des del púlpit per l’agent de la Policia Local, Julián Trenado, en elogiar públicament, i mentre lluïa al seu canell una polsera amb els colors de la bandera espanyola monàrquica, l’actuació dels cossos policials dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i sobretot de la Policia espanyola per, en paraules textuals: “su dedicación y trabajo, sobretodo en estos últimos días”.

Una Policia Local no exempta de polèmica pel seu paper en la repressió del 1-0

La declaració explícita d’aquest agent en suport a la dura actuació policial desfermada entre altres indrets a l’Aeroport del Prat (on va arribar a haver-hi més d’un centenar de ferits) per reprimir les protestes contra sentència als processats pel referèndum d’autodeterminació, s’afegeix a la polèmica suscitada ja anteriorment per l’actuació de la Policia Local del Prat amb relació al referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

A més de suport logístic brindat a la resta de cossos policials, durant la nit de l’1 d’octubre un operatiu de la Policia Local va interceptar un vehicle amb urnes provinents de l’Institut Salvador Dalí, confiscant-hi les urnes i identificant al conductor del vehicle. Un paper actiu que ja és va constar durant els dies previs al 1-O, arran d’actuacions de la Policia Local contra persones que penjaven propaganda relacionada amb el referèndum o bé participen de taules informatives a la via pública.

Aquestes i altres actuacions van generar força malestar entre les forces polítiques sobiranistes i la expressa de petició de dimissió del responsable de la Policia Local, Ramón Dosaigues. Per contra, l’octubre de l’any passat en una mostra de reconeixement, la Guàrdia Civil va condecorar a Ramón Dosaigues, en el context d’un acte celebrat a la caserna de Sant Andreu de la Barca en honor a la patrona d’aquest altre cos policial de caire militar.

 

Informació relacionada

* Video d’El Prat TV [Veure a partir del mínut 1:16m]

Denuncien diferents actuacións represives de la Policia Local del Prat en relació a la campanya pel referèmdum del 1-0.

La Guàrdia Civil condecora a Ramón Dosaigues el cap de la Policia Municipal del Prat

Sentència judicial titlla d’actuació arbitrària les sancions de l’Ajuntament per enganxar cartells pels presos polítics