Els transportistes fan vaga després de nou anys de sou congelat

October 30, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«Els sindicats acusen Amazon de voler boicotejar la vaga del transport de Barcelona i la seva àrea metropolitana».

 

Vaga avui dels treballadors del sector de transport de mercaderies per carretera i logística, de 24 hores, entre dimarts a les 22 h i aquest dimecres a les 22 h.

Segons els sindicats convocants, Comissions Obreres i UGT, el seguiment d’aquesta vaga està sent d’un 50%. En total, 15.000 treballadors estaven cridats a fer vaga.

La vaga ha tingut una important afectació al Prat de Llobregat, on el sector de la logístic te un important pes, i algunes empreses punteres han hagut d’aturat la seva activitat durant la nit i el matí de dimecres, 30 d’octubre,  com són: Amazon, UPS, DHL, FEDEX. A més la vaga ha deixat sense activitat de transport de mercaderies al Port de Zona Franca i la ZAL, o més ha afectat a Lidl, Mercadona, i altres distribuïdors.

Les fonts laborals consultades han indicat que no s’han produït situacions de tensió durant les primeres hores en què han funcionat els piquets: “sí que hem notat algunes actituds habituals quan hi ha aturades com derivar repartiments cap a altres províncies, que si les podem acreditar, les denunciarem” ha dit Carlos Pellejero de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO.

Un grup de piquets ha tallat durant el matí la sortida 14 de la ronda Litoral. Els piquets també han bloquejat tres de les entrades al port de Barcelona. Tot plegat ha provocat que durant una bona estona es formessin llargues cues de cotxes i camions, que venien de la ronda Litoral.

Una estona abans, els transportistes s’han concentrat a la Zona Franca, on han dificultat la sortida de busos de TMB i això han provocat retards en moltes línies.

Els sindicats reclamen millores en el sou

Comissions Obreres i la UGT reclamen millores salarials per als treballadors després de nou anys de sou congelat. Els sindicats també denuncien que els volen imposar jornades de treball de dilluns a diumenge. Tot plegat seria retallant la negociació col·lectiva que existeix actualment. Ho ha explicat a RAC1 el responsable del sector de transport per carretera de Comissions Obreres, Juan Linero Ramos.

Pel que fa als serveis mínims decretats pel Govern, el sector ja ha dit que només transportarà productes que no es conservin més enllà d’un dia. Sí que hi haurà la mateixa plantilla que un dia festiu per al transport de mercaderies dels establiments sanitaris i farmacèutics.

CCOO denuncia que Amazon intenta boicotejar la vaga

Comissions Obreres denuncia que Amazon estaria intentant boicotejar el dret de vaga dels treballadors dels seus centres logístics, com el del Prat de Llobregat. L’empresa ha organitzat per a aquest dimecres actes lúdics sota l’excusa del Halloween. L’objectiu d’Amazon, segons el sindicat, seria dissuadir el personal de participar en aquesta aturada de 24 hores. La multinacional ha allargat la jornada de treball del 30 d’octubre fins dues hores després d’acabada l’aturada, però al·lega que això ho fa perquè aquesta és una època d’alta activitat i no perquè hi hagi cap convocatòria. Al seu torn, laUGT denuncia pressions per trencar la protesta laboral amb amenaces de no renovar contractes.