Vaga de dues hores a BBVA IT del Prat contra l’acomiadament de dos treballadors de més de 50 anys

November 5, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa justifica la seva decisió en el fet que no s’han reciclat professionalment, mentre que CCOO afirma que no han rebut cap formació i que a més, en un cas podia entrar al comitè d’empresa».

x Diari del Treball

Vaga de dues hores a l’empresa BBVA IT. La protesta dels treballadors s’explica per l’acomiadament de dos operaris amb edats superiors als 50 anys i més de 20 d’antiguitat, un dels quals s’havia presentat a les eleccions sindicals com a suplent i estava a punt per substituir una baixa d’un company seu al comitè, segons informa CCOO.

El sindicat denuncia que en els dos casos els acomiadaments no tenen justificació ni per causes organitzatives ni per situació econòmica, més quan darrerament s’està ampliant la plantilla, arribant actualment a les 220 persones treballadores. CCOO ha intentat parlar amb la direcció de BBVA IT España per aturar aquesta pràctica inacceptable, ja que amenaça a les persones treballadores de major antiguitat que vagin tancant projectes assignats.

La majoria dels treballadors de la plantilla de BBVA IT procedeixen de l’antiga Catalunya Caixa, que va decidir obrir les instal·lacions al Prat de Llobregat quan va descentralitzar els seus serveis centrals.

L’empresa ha explicat que els dos acomiadaments s’han produït perquè, tot i els seus esforços, els treballadors no han actualitzat la seva formació. Per contra, els empleats expliquen que no se’ls ha ofert cap formació específica, i remarquen el fet que un dels operaris estava en procés d’entrar al comitè d’empresa.