Més d’un centenar de persones ocupen la plaça de la Vila responen a la crida de Tsunami Democràtic

November 11, 2019 in Actualitat, POLÍTICA

La d’aquest dissabte era la segona i esperada acció de Tsunami Democràtic després de l’espectacular ocupació de la T1 de l’aeroport d’El Prat del passat 14 d’octubre. Ha estat una acció igualment reivindicativa, però de menys risc: activitats lúdiques i actuacions musicals als carrers de més de 300 municipis catalans, en desafiament a la jornada de reflexió establerta per la Junta Electoral Central (JEC). Finalment però, la Junta no va atrevir-se a prohibir els actes convocats pel Tsunami Democràtic coincidint amb el dia de la jornada de reflexió, tal com reclamava el PP, i el dia va transcórrer amb normalitat com a tònica general, exceptuant algunes identificacions a alguns pobles i ciutats, i l’actuació de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional espanyola a Barcelona per impedir els pas d’una manifestació dels CDR cap a plaça Urquinaona, i que a estat dispersada a cops desprès d’un parell de carreges.

A banda de multitudinari acte a Barcelona que va congregat fins a 7000 persones en els moments de màxima assistència. Al Prat també més d’un centenar de persones van apropar-se a la plaça de la Vila on hi havia programades durant tota la tarda diverses activitats de caire lúdic, com una xocolatada popular, castanyes i brou calent, a més d’alguns jocs tradicionals, taller de pintar cares adreçat als nens i nenes, i diversos tallers de dansa; bastons, sardanes o els balls tradicionals de la Colla Picacretes. Una pancartes amb la consignes com: ‘Això va de democràcia, això va de llibertats’, i un altre de xocolatada popular, donava la benvinguda als visitants que s’apropaves a la plaça.

A més, en el conjunt del territori el Tsunami Democràtic també ha aprofitat aquesta jornada per fer les primeres proves de l’app. L’organització ha assegurat que la seva aplicació funciona com s’esperava, ja que és el primer cop que l’utilitzen per a convocar els seus manifestants: “L’app ja ha rebut els primers atacs informàtics per part de l’Estat. No han aconseguit trobar-la”, han assegurat pel Twitter.

El plat fort de les mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic ha arribat avui dilluns, amb el tall del pas fronterer de la Jonquera previst inicialment per tres dies.