Deportat al Marroc un dels detinguts durant les protestes de la vaga general del 18-O

November 19, 2019 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

«El jove, arrestat per la vaga general del 18-O, ha sigut expulsat després d’haver estat tancat al CIE de la Zona Franca».

 

L’Ayoub, un jove de 22 anys que va ser detingut el divendres de la vaga general del 18-O a Lleida, ja ha sigut deportat al Marroc. Des d’Iacta Advocades, que han portat la defensa del noi, van confirmat al diari ARA que el jove es troba en aquest país després d’haver estat tancat al centre d’internament d’estrangers (CIE) de la Zona Franca que tenim situat a poc més de mig kilòmetre del nostre nucli municipal del Prat de Llobregat.

L’Ayoub residia a Catalunya i el 18-O, segons els seus advocats, no estava participant en les protestes perquè estava esperant la seva parella, amb qui vivia, quan va ser arrestat pels Mossos. El noi, d’origen marroquí, estava en situació irregular i quan va quedar detingut el jutjat li va tramitar el procediment d’expulsió preferent. D’allà va ser portat al CIE amb un expedient de deportació i dijous va ser traslladat a Madrid per ser finalment expulsat al Marroc aquest dilluns.

La companya de l’Ayoub, Andrea, denunciava a una entrevista telefònica  TV3 aquest divendres que portava dos dies sense saber res de l’Ayoub després de la notícia de que se l’havien emportat del CIE de Zona Franca. Ni la seva família ni la seva companya sabien res: els van dir que se l’emportaven a Madrid però ningú no sabia on estava.

“Els policies no ens faciliten cap informació. Els advocats intenten trobar-lo per diferents organitzacions, però no sabem on està” – Andrea, parella de l’Ayoub.

No és l’únic cas entre els arrestats durant les mobilitzacions de l’últim mes per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes perquè un altre detingut a Lleida, a qui també se li va obrir un expedient d’estrangeria, va ingressar igualment al CIE de la Zona Franca. Els advocats diuen que està pendent que en qualsevol moment pugui ser traslladat per executar-se la deportació, com s’ha fet amb l’altre jove.

Informació elaborada amb base a informacions pròpies i extretes del diari Ara