Un dels detinguts després de la sentència surt en llibertat i la policia espanyola l’arresta per dur-lo al CIE i deportar-lo

November 23, 2019 in Actualitat, POLÍTICA

«El jove, d’origen magrebí, no té permís de residència · El següent pas és que la policia el traslladi a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), d’on podria acabar essent deportat, tal com ja ha passat amb l’Ayoub».

x Vilaweb

La policia espanyola va detinir divendres en Mohammed tan bon punt l’Audiència de Lleida va decretar la llibertat sense fiança, després d’un mes empresonat arran de les protestes contra la sentència contra els encausats pel referèndum d’autodeterminació del 1-0. El jove, d’origen magrebí, no té permís de residència i ara és previst que la policia el traslladi a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), d’on pot acabar essent deportat, tal com ja ha passat amb l’Ayoub. El digital VilaWeb va contactar amb la seva advocada, Marta Mas, qui ha explicat que aquest era un perill que hi havia en el cas que l’Audiència estimés el recurs presentat: ‘No esperàvem que tot anés tan de pressa’, ha explicat.

En Mohammed no ha tingut ni temps de sortir de la presó de Ponent, on era tancat des del dia 20 d’octubre, una vegada l’Audiència de Lleida ha decretat la llibertat d’ell, l’Amadeu, en Ionut i l’Othomane. La policia sembla que l’ha detingut dins el mateix centre penitenciari sense donar-li cap marge de maniobra.

Marta Mas explica que quan van presentar el recurs que demanava que es revoqués la llibertat d’en Mohammed després de més d’un mes de presó, sabia que s’exposava a ser detingut i enviat al CIE. ‘Ho vaig comentar amb altres advocats i em van dir que havia de ser ell qui prengués la decisió. El vaig anar a veure abans-d’ahir i li vaig ser clara, que si el recurs tirava endavant, la policia el podia anar a buscar’. I en Mohammed no va dubtar: ‘Vull provar-ho, vull intentar sortir, no vull ser més aquí’.

Tan bon punt s’ha sabut la notícia, a Lleida s’ha organitzat una manifestació a la porta de la comissaria de la policia espanyola, on se suposa que ara hi ha en Mohammed abans de ser traslladat al CIE.

Els altres tres joves, l’Amadeu, en Ionut i l’Othomane, ja han pogut sortir. Els dos últims, juntament amb en Mohammed, l’Ayoub i l’Acharaf, van ser detinguts la nit del dia 18 d’octubre al barri vell de Lleida durant les protestes contra la sentència. L’Ayoub i l’Acharaf, que igual com en Mohammed no tenien permís de residència, van ser enviats directament al CIE. El jutge en canvi, va decretar presó per al Mohammed perquè, en el seu cas, li imputava un atemptat contra l’autoritat.