La dona assesinada al Prat esdeve la 9a víctima per violència masclista de l’any

December 2, 2019 in Actualitat

«Una plaça de la Vila plena de gom a gom va condemnar al vespre el feminicidi en una nova mostra de repulsa multitudinària per l’assassinat d’una dona».

 

Una dona ha estat trobada morta a casa seva, al Prat, aquest dilluns al matí l’interior d’un pis del carrer de Barcelona. La seva parella, un home de 44 anys, s’ha entregat més tard a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i ha estat detingut com autor d’aquest crim masclista segons han informat diversos mitjans.

Després de rebre un avís dels veïns, la dona ha estat trobada morta amb signes de violència, amb un tall en el coll i altres ferides.

Al vespre del mateix dilluns una plaça de la Vila plena de gom a gom va condemnar el feminicidi, en una nova mostra de repulsa multitudinària per l’assassinat d’una dona. Durant l’acte s’ha llegit un manifest de rebuig i condemna contra aquest nou crim masclista i de suport a la família de la víctima al que s’hi han adherit una setantena d’entitats del municipi. Un grup nombrós de feministes va aplegar-se també darrere d’una pancarta, i van escoltar-se consignes com “són assassinats” i “cap agressió sense resposta”.

Segons un comunicat de l’ajuntament, la dona assassinada, de 41 anys i mare de tres fills, rebia atenció jurídica i psicosocial per part dels serveis municipals adreçats a les dones. Aquesta és la novena dona assassinada per violència masclista de l’any, just una setmana després del 25N. I cal recordar que al Prat fa uns mesos va aparèixer a un descampat del Prat el cos sense vida de Janet Jumillas, una dona de Cornellà també assassinada en mans d’un home.

Fenomen estructural

Si es confirma, es tractaria de la novena víctima per violència masclista aquest 2019 a Catalunya. A tot l’Estat Espanyol, aquesta seria la 53a dona morta a causa de la violència masclista aquest 2019, i la que fa 1.029 des que es va començar a portar-ne el compte l’any 2003.

En 7 anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència de gènere. Ho recull un estudi de l’associació Feminicidio.net que afegeix que en el 93 per cent dels casos l’agressor era conegut de la víctima.

Informació relacionada:

Feminicidis als Països Catalans l’any 2019