El Departament de Salut obrirà un expedient per aclarir el cas del recent feminicidi al Prat

December 4, 2019 in Actualitat

Segons avança la Cadena Ser, la dona assassinada aquest dilluns al Prat per la seva parella al Prat va ser atesa a l’Hospital de Bellvitge a la fi del mes de juny per una possible agressió. Així ho han expressat les advocades de la víctima, que denuncien que el centre mèdic no hauria enviat el preceptiu informe als jutjats, malgrat estar obligat a això en tractar-se d’un presumpte cas de violència masclista.

Segons l’informe mèdic, la dona li va indicar al metge que havia sofert una agressió domèstica, i que el marit l’havia empès fent-la caure a terra. Segons reprodueixen diversos mitjans citant a Elna Advocades, despatx del qual era clienta la víctima, l’informe reflectia les lesions i apunta a un delicte de violència domèstica i no de gènere. Confon el terme. No obstant això aquest no va ser l’error més greu, no li van detectar una costella trencada per la pallissa.

Un dia després, el 25 de juny, la dona va tornar a urgències al CAP i el personal mèdic li van diagnosticar una fractura de costella, però tampoc ningú va donar cap avís. “L’informe mèdic per agressió no va arribar mai”, denuncien aquestes fonts. Per tot això, la conselleria de Salut ha obert un expedient per a aclarir el procediment que va dur a terme l’hospital, des d’on rebutgen donar detalls, i si realment va enviar o no l’informe als jutjats.

Mostra de repulsa multitudinària d’aquest dilluns al vespre a la plaça de la Vila en rebuig per aquest pel nou cas de feminicidi

El cadàver de Yúlia S., de 36 anys i amb tres fills menors, va ser trobat el dilluns 2 de desembre al matí en un domicili del carrer Barcelona. Havia estat assassinada amb una arma blanca per la seva parella, que hores després es va lliurar als Mossos d’Esquadra. Malgrat que la dona no havia presentat cap denúncia per maltractament, sí que rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció als Dones.

De confirmar-se oficialment la naturalesa masclista d’aquest crim, Yúlia S. seria la novena víctima de violència masclista a Catalunya en el que va d’any. A tot l’Estat seria l’assassinat número 53 en el que va de 2019, i la número 1.029 des que es va començar-se a elaborar l’estadística en 2003.

.

Informació relacionada:

El Prat mostra la seva repulsa multitudinària pel nou cas de feminicidi

Feminicidis als Països Catalans l’any 2019