La plataforma ‘Ni un pam de terra’ es presenta al Prat alertant de l’amenaça que representen els nous plans urbanístics

December 16, 2019 in Actualitat, TERRITORI

El passat dissabte al Jardins de Mon Racó del barri de la Barceloneta va tenir lloc una xerrada per donar a conèixer els diferents plans urbanístics que planegen a l’actualitat al Delta de Llobregat i la seva afectació sobre el territori i el medi natural amb la presencia de representants de les plataformes ‘Salvem l’Olla del Rei‘ de Castelldefels, ‘No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot‘ de Gava, i un representant de Depana.

Davant la quarantena de persones que van assistir a l’acte els ponents van exposar, la recent victòria en relació a la salvaguarda de la zona humida de l’Olla del Rei a Castelldefels i com la mobilització veïnal va aconseguir aturar les obres que amenaçaven amb la destrucció d’una part d’aquesta zona humida, la més important d’aquest municipi del Baix Llobregat. Sense sortir de Castelldefels durant la xerrada va esmentar-se també la lluita més recent, també de la plataforma Defensem el Castell per defensar aquesta zona verda. O les implicacions del recent pla de ponent que amenaça a destruir el darrer connector natural entre el parc del Garraf i el parc agrícola del Llobregat al terme municipal de Gavà. Altres temes tractats a la xerrada van ser la dels projectes que afecten al municipi veí de Hospitalet i la lluita de la plataforma No Mes Blocs de Bellvitge, juntament amb l’amenaça que actualment es cerneix actualment sobre la darrera zona agrícola de l’Hospitalet a l’altra banda del riu.

Relacionat amb l’àmbit local també va informar-se sobre el projecte d’autovia entre el port i l’aeroport i els diversos plans urbanístics que existeixen actualment al voltant del nucli urbà del Prat. i les Noves expectatives en relació a la revisió del Pla General Metropolità de l’any 76 mitjançant el nou Pla Director Urbanístic Metropolità i el Pla Especial del Delta. Al llarg de tota la xerrada també van incidir-se especialment amb l’oportunitat d’intervenir mitjançant pressió popular en els nous plans urbanístics metropolitans.

L’acte va servir també de presentació publica de la nova plataforma pratenca de defensa del territori anomenada Ni un pam de terra. La plataforma va convidar igualment als presents a assistir el proper dia 18 de gener a les 12h a l’assemblea oberta de la plataforma que han convocat als mateixos Jardins de Mon racó.

.