Tal dia com avui de 1936 Diaz Sandino i grups anarquistes fortifiquen La caseta del Mar anticipant-se al cop feixista

juliol 17, 2021 in Memòria El Prat, Memòria històrica by admin

x Lannarie

Davant el temor de l’alçament militar, que propicià la Guerra Civil (1936-1939), i la defensa dels tres aeròdroms existents al Prat, el responsable de l’aeròdrom Canudas i aviador Felip Díaz Sandino, arran dels contactes amb grups anarquistes de Barcelona i del Prat de Llobregat, va fortificar de milicians la Casa del Mar. És a dir, que abans d’iniciar-se l’alçament militar a les casernes militars a la ciutat de Barcelona, el 18 de juliol de 1936, el responsable de l’aeròdrom Canudas ja havia previst la defensa de l’aviació republicana.

Un cop iniciada la guerra, els primers bombardejos sobre la ciutat de Barcelona varen ser realitzats pels mateixos republicans quan deixaren caure les bombes sobre les casernes dels militars revoltats. El pla per sofocar als militars revoltats va fer que l’aviador Felip Díaz Sandino (1891-1960) fos nomenat tinent coronel i conseller de Defensa per la Generalitat de Catalunya.

Actualment, la Casa del Mar pertany al sector militar enclavat en aquest paratge, per la qual cosa és l’Estat espanyol el seu propietari.