Norwegian ‘juga’ amb la seva plantilla: primer els canvia de base i després els inclou en un ERTE

January 3, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

L’abril del 2019 Norwegian va tancar la seva base a Palma de Mallorca i va donar als seus treballadors l’opció de trasllat a la base del Prat de Llobregat. Alguns van acceptar l’oferta, però ara es troben amb què han estat inclosos en l’ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) que ha executat aquest passat desembre l’aerolinea. L’ERTO afectarà a les 5 bases ubicades a l’Estat Espanyol i a 855 tripulants.

En menys de 10 mesos doncs, varis treballadors han sofert dos ERO’s i es troben sense possibilitat de demanar l’atur, ja que hi ha hagut un retràs important de l’empresa a l’hora de presentar la documentació que dona accés a la sol·licitud de prestació.

I aquest no ha estat l’únic error de Norwegian: l’empresa va entregar una primera llista dels treballadors inclosos al ERTO incorrecta, amb la conseqüència de què treballadors que creien que havien estat inclosos al procés van anar a demanar l’atur i es van assabentar a la mateixa oficina de treball de que no els havien donat de baixa. Davant de tal fet, es va tornar a sol·licitar la llista de la qual no es té constància de recepció pel moment.

Ens trobem doncs que varis treballadors de la base de Norwegian al Prat de Llobregat estan en una situació crítica, ja que no tenen treball i tampoc poden sol·licitar l’atur.

L’acord de USO amb Norwegian

Davant dels 99 acomiadaments definitius que plantejava l’empresa i rere unes negociacions, USO i Norwegian va establir negociacions arribant a l’acord de mantenir-los a canvi de un ERTO que deixes a part de la plantilla a l’atur 4 mesos. Des del sindicat es mostren satisfets amb aquest resultat que es podria considerar un mal menor, tot i que afecta a una quantitat de treballadors important.