Tal dia com avui de 1976 saltaven a la llum les irregularitats en la construcció del càmping Cala Gogó i la desaparició de l’Estany de l’Illa

gener 8, 2021 in Actualitat, TERRITORI

Tal dia com avui de 1976 es van donar a conèixer les irregularitats del cobriment de l’Estany de l’Illa i del càmping Cala Gogó del Prat. Faltaven els permisos corresponents per a la seva desaparició. El projecte inicial del càmping era molt inferior del terreny ocupat.

Tal i com es pot apreciar amb aquestes dues imatges extretes del blog El Prat d’abans, la llacuna de L’Illa que es pot apreciar a la primera imatge aèria de l’any 1947 tenia una forma rectilínia amb una longitud de 900 metres, i diferents embarcadors entre els canyissars del seu voltant.

El seu origen fou un antic braç del riu Llobregat al voltant del segle XVI i fou inicialment coneguda com l’Albufera.

Entre els anys 1972 i 1973 , aquesta llacuna va ser assecada per situar-hi el desaparegut càmping i ja citat Cala Gogó, tal com es pot apreciar en la següent imatge aèria de l’any 2001. A la dreta de la imatge es pot observar també la llacuna de La Ricarda.

Tal i com reconeixia un document signat conjuntament per les administracions locals de Barcelona, El Prat i L’Hospitalet, conegut com ‘Estratègia delta del Llobregat’, al conjunt del delta de Llobregat únicament és mantenen a dia d’avui el 5 per cent dels aiguamolls i habitats humits originals.