Una concorreguda assemblea constitutiva dona la benvinguda a la nova plataforma local en defensa del territori

January 18, 2020 in Actualitat, TERRITORI

Èxit de convocatòria avui en la presentació de la Plataforma ‘Ni un pam de terra. Una sala de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta plena ha acollit l’assemblea constitutiva d’aquesta nova plataforma local. Aquest nou espai pretén aglutinar associacions i col·lectius veïnals, ecologistes i socials per articular la defensar el territori enfront de les agressions urbanístiques i de les infraestructures.

La sessió d’avui ha començat amb una presentació de les inquietuds del seu grup promotor i una panoràmica de les principals agressions a territori del Prat, per projectes que projecten l’amenaça de la destrucció sobre el patrimoni i espais naturals i agraris. Després s’han fet tres grups de treball segons eixos temàtics: Els plans urbanístics AREs Prat-sud, i ARE Prat-nord i l’aeroport. La coincidència amb l’anunci d’AENA aquesta setmana de la proposta d’AENA d’ampliar la tercera pista de l’aeroport ha disparat l’interès per la plataforma NUPDT i la urgència de la mobilització i difusió que vol fer.

A més dels plans urbanístics ja mencionats dels ARE’s Prat Nord i Sud, o del recent pronunciament d’AENA  tot amenaçant l’Estany de la Ricarda, sobre el territori del Prat, planen avui altres projectes que preocupen els ecologistes; com podrien ser els de l’autovia entre el port i l’aeroport, o les noves expectatives en relació a la revisió del Pla General Metropolità de l’any 76 mitjançant el nou Pla Director Urbanístic Metropolità i el Pla Especial del Delta, en els que és vol incidir mitjançant pressió popular en els nous plans urbanístics metropolitans.

.

Altres informacions relacionades:

La plataforma ‘Ni un pam de terra’ es presenta al Prat alertant de l’amenaça que representen els nous plans urbanístics

AENA vol allargar la tercera pista del Prat

Ampliar l’aeroport ‘una irresponsabilitat de gravíssimes conseqüències’ per Ecologistes en Acció

La importància del Delta de Llobregat

L’Ajuntament admet per primer cop en un document oficial que la signatura del Pla Delta ha tingut un “balanç ambiental negatiu”