Conclouen al Prat les jornades antirepressives del “Baix Combatiu”

març 27, 2013 in Actualitat

x La Riuada

Les jornades antirepressives del Baix Llobregat iniciades el 2 de febrer a Sant Feliu van acomiadar-se definitivament el passat dissabte 23 de març a l’Espai Cèntric del Prat de Llobregat. Durant aquest temps han recorregut una sisena de poblacions de la comarca entre elles Gavà, Sant Joan Despí, Martorell, Cornellà i les ja citades Sant Feliu i el Prat. Les jornades estaven organitzades pel Baix Llobregat Combatiu, una plataforma que agrupa organitzacions i col·lectius de diversa naturalesa, que van des de sindicats com la CNT i la CGT a col·lectius locals o de l’esquerra independentista.

Durant el transcurs d’aquestes jornades concebudes com un espai de divulgació i debat entorn la repressió, s’ha pogut veure un ampli ventall de formats que van des de tallers de formació i dinars solidaris a passis de vídeo i documentals. També s’han realitzat xerrades de temes diversos com l’enduriment del nou codi penal, casos com el de la revista “cafè amb llet“, conflictes laborals o la imputació de nou veïns d’Esplugues per accions de desobediència civil en defensa de Collserola i contra el Pla Caufec, i que en el cas de sis d’ells podrien acabar a la presó.

Com a novetat, “la campanya de solidaritat amb l’activista pratenc represaliat” va anunciar la seva dissolució després de rebre la notificació de la suspensió de la condemna que encara li restava. Aquesta persona fou condemnada arran d’una detenció produïda l’any 2007 quan es dirigia a una marxa en protesta per la restricció del dret a manifestació. També es lluitava contra la implementació per part de la conselleria d’interior, comandada llavors per en Joan Saura, de les tàctiques policials conegudes com “pastoreig” i “encapsulament”, consistents en modificar el recorregut d’una manifestació o rodejar-la fins a inmobilitzar-la, respectivament.