El sindicalisme alternatiu català crida a la mobilització el 30 de gener “en defensa de les pensions dignes”

gener 28, 2020 in Actualitat, DRETS by admin

«Convoquen accions a Tortosa, Tarragona, Lleida, Sabadell, Terrassa i Barcelona, entre altres punts del Principat en solidaritat amb la vaga general convocada a Euskal Herria».

 

Les diferents centrals alternatives conflueixen per a demanar unes pensions públiques dignes, la derogació de les reformes laborals i la regulació dels preus de l’habitatge, amb diverses mobilitzacions pel proper dia 30 de gener. Per primer cop en molts anys el sindicalisme alternatiu Català s’uneix per reclamar mesures que millorin la qualitat de vida de les classes treballadores. Aprofitant la convocatòria de vaga general el pròxim 30 de gener a Euskal Herria en defensa de les pensions i un treball digne, els sindicats CGT, CNT, CoBas, COS, IAC i Solidaritat Obrera, comencen un cicle de lluita per tal de recuperar drets, llibertats i millores laborals que el cicle post crisi econòmica va arrancar.

En un context de precarietat laboral creixent, on l’Estat Espanyol es situa com el país amb una taxa de temporalitat més elevada de la UE (27% d’assalariats amb contractació temporal), on Espanya és el tercer país més desigual de la UE, i sota la constant pujada dels preus de l’habitatge mentre que els salaris i les pensions s’han estancat. Els sindicats es disposen a treballar plegats per revertir aquesta situació conjuntament amb els moviments socials.

Euskal Herria;  ha estat el motor de tot l’estat pel que fa a les mobilitzacions en defensa de les pensions públiques. Sindicats, col·lectius socials i de pensionistes signants de la Carta de Drets Socials d’Euskal Herria, han fet una crida als “pobles de l’Estat espanyol “per a passar a “l’ofensiva” en defensa de “una ocupació, unes pensions i una vida dignes”. En una carta oberta, asseguren que és “necessari estendre la lluita per la defensa del sistema públic de pensions i unes pensions públiques dignes”.

Veure també: Hacia la huelga general del 30 de enero en Euskal Herria

 

L’exemple francès: El Govern cedeix i retira l’edat fixa de jubilació als 64 anys

L’exemple francès està ben present, a l’estat veí després de 38 dies de protestes, el govern va anunciar que suavitzarà la reforma de les pensions. També ha declarat la retirada d’una de les mesures més polèmiques: que l’edat de referència de la jubilació augmenti fins als 64 anys, dos anys més que ara.

El primer ministre francès, Édouard Philippe, va ser l’encarregat d’enviar una carta a sindicats i organitzacions patronals, on informava que el projecte per augmentar l’edat de jubilació dels 62 als 64 anys, s’atura.

Així doncs, la lluita al carrer durant gairebé dos mesos ha acabat tenint efecte a França, on la vaga al sistema ferroviari s’ha convertit ja en la més llarga de tota la història en aquest país.

Veure també: En Francia, la huelga y los sindicatos no pierden fuelle

.

Altres informacions relacionades:

La Marea Pensionista reempren les mobilitzacions després de la treva nadalenca